Két héten keresztül

2023.05.30. 11:26

Megnyílt, és már látogatható a kendlimajori művésztelep

Nagyszámú érdeklődő részvételével vasárnap megnyilt, és két héten keresztül várja a látogatókat a 31. Ludvig Nemzetközi Művésztelep Kisrécse-Kendlimajorban.

Benedek Bálint

Az érkezőket a Tiborcz trio zenéje fogadta, ezt követte Tóth Lucia Kisrécse polgármesterének köszöntője, majd a művészek bemutatása, végül Nagykanizsa Város Vegyeskarának külön, erre az alkalomra összeállított műsora zárta a hivatalos ünnepséget.

Tóth Lucia köszöntőjében megemlékezett Erdős János festőművészről, aki nemrég távozott a földi életből. Erdős évtizeden át volt aktív tagja a művésztelepnek. Elmondta: a művészetkedvelők, műgyűjtők számára igazi unikális hely lesz Kendlimajor az elkövetkező két hétben, hiszen nem csak a  világ számos kortárs művészeti irányzatával találkozhatnak itt, hanem az alkotókkal is.

 

Az első hét egyik kiemelkedő programja Ludvig Zoltán festőművész kiállításának megnyitója lesz 17 órakor a nagykanizsai Plakát házban. Június 3-án, szombaton 21 órától Klotz Miklós fotográfus tart vetített képes bemutatót Torockó című, 2022-ben kiadott könyvéhez készült fotóiból.

Georg Brandner, aki a gesztusfestészet egyik legjelentősebb képviselője jelenleg Európában, ismét hozott egy gondolatot. Kartonlapokból készít egy installációt „Otthon barátoknak” címmel, amelyet saját stílusában fest ki. Ez az alkotás az alapja egy jótékonysági akciónak. Az alkotásból bárki vásárolhat egy „szeletet”, melynek négyzetcentiméter ára 20 forint, ám a legkisebb megvásárolható méret 100 négyzetcentiméter. Az akcióból befolyó összeggel a nagykanizsai "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesületet támogatja a művésztelep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában