A csesztregi siker megérdemelt

2023.06.01. 16:45

Kupadöntő után: egy napra profi játékosoknak érezhették magukat (fotók, videó)

Remek hangulatú kupadöntőt rendeztek szerda este a ZTE Arénában, de ami a lényeg: ezúttal a megyei futball képviselői álltak a középpontban. Mondjuk, az idei évben a ZTE Aréna és a kupa kapcsolata amúgy is szorosan összetartozik...

Kerkai Attila

A körítés tényleg olyan volt, mint a nagyoknál: jobbról a csesztregi együttes bevonulása, amely a végül győztesként is hagyhatta el a ZTE Arénát

Fotó: Fehér Márk

Természetesen arra gondolunk, hogy a ZTE FC, melynek otthona a ZTE Aréna, az idén megnyerte a labdarúgó Magyar Kupa küzdelmeit, és lám, az egerszegi stadion erre a szerdai napra hasonló szerepet töltött be, mint május 3-án az MK-döntő idején a Puskás Aréna. A Zala vármegyei bajnokságban szereplő játékosok számára ugyanis sok esetben éppen a ZTE stadionja az, mint másoknak az ország stadionját jelképező Puskás Aréna.

De térjünk a lényegre. A szerdai megyei kupadöntőt a Csesztreg nyerte meg, amely 4-0-ra legyőzte a Zalaszentgrótot. Az eredmény talán meglepő lehet annak ismeretében, hogy múlt szombaton a két csapat a bajnokság utolsó fordulójában Zalaszentgróton találkozott, ahol a hazaiak 5-0-ra nyertek. Az a vereség a Csesztreg bajnoki címébe is került, hiszen a Semjénháza így megelőzte. A hangulat remek volt, több mint ezer néző követte a találkozó eseményeit, nevezhetjük telitalálatnak is megyei igazgatóság döntését, hogy immár évek óta a ZTE Arénában rendezi meg a Zala Megyei Kupa döntőjét és – úgymond – nem "utaztatja" évről évre. A lelátón ott volt például Sallói István, a ZTE FC sportigazgatója, akinek szintén tetszett a döntő.

– Nagyon élveztem a mérkőzést, és tényleg olyan érzése lehet az amatőr ligában szereplőknek, mint amilyen a ZTE és a Budafok szurkolóinak lehetett mondjuk az idei MK-döntőben – mondta Sallói István. – Mindig irigylem az angolokat, akik a Wembleybe viszik a hasonló meccseket, hiszen ilyenkor azokra irányul a figyelem, akik a pályán vannak. Amatőrök esetében ez motivációt is ad, egy kicsit érezhetik, milyen atmoszférája van a nagy meccseknek.

 

Itt is ez történt, bevonulással, egyenkénti, kivetítős bemutatással és persze a díjátadással. A két csapat közül most érthetően a Csesztreg lehet elégedettebb, hiszen nyert és a Zala Megyei Kupa mostani formában történő lebonyolításában először hirdették ki győztesnek.

– Szerintem élvezetes mérkőzés volt, most élesebbek voltunk, mint szombaton – értékelt a lefújás után a győztes csapat szakvezetője, Tamás Tamás. – Mentálisan erősek voltunk, talán még a szombati vereségből is tudtuk erőt meríteni és felállni. Zala megye futballszentélyében játszani pedig motivációt adott, remek hangulatú döntő volt, sok nézővel és azoknak a kis szentgróti és csesztregi kisgyerekeknek is élményt adott, akik elkísértek minket ide. A megyei igazgatóság remélem a jövőben is folytatja ezt a hagyományt és itt rendezi ezeket a döntőket. Magról a meccsről azt tudom mondani, a harmadik gólunk után éreztem, hogy meglesz, a fordulópontokból pedig mi jöttünk ki jobban egy remek kapusteljesítménnyel is.

 

A Zalaszentgrótnak pedig idén sem jött össze a kupasiker a ZTE Arénában, ahol már négyszer jártak, de mindannyiszor ezüstéremmel távoztak.

– Nem tudom, mintha stadionátok ülne rajtunk... – fogalmazta meg érzéseit Jankovics Péter, a Zalaszentgrót edzője. – Sajnos rosszul álltunk bele ebbe a mérkőzésbe már az elejétől. Ha szombaton azt mondtuk, hogy a Csesztreget nyomta jobban a tét, akkor most ugyanez a saját csapatomra volt igaz. A szombati győzelem után minket már szinte kikiáltottak kupagyőztesnek, de az ellenfél belőtte a helyzeteit, mi meg nem. Gratulálunk a Csesztregnek, most jobbak voltak. A körítés viszont remek volt, erre a napra mindenki profi futballistának érezhette magát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában