Megfordulni készülő autóba csapódott

2023.06.03. 16:07

Halálos baleset történt a 7536-os számú mellékúton (frissítve)

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt szombaton kora délután a 7536-os számú mellékút Söjtör és Pusztaszentlászló közötti szakaszán. Egy Honda típusú motorkerékpárt vezető férfi ütközött járművével egy éppen megfordulni szándékozó Daewoo kisteherautónak.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Gyuricza Ferenc

A halálos baleset áldozata a motoros, akiről úgy tudjuk, hogy egy középkorú, Tófejen élő férfi volt. Gyakorlott motoros, akit a faluban élők és a környékbeliek gyakran láttak az utakon. A baleset körülményeiről is kaptunk információkat, eszerint a Daewoo kisteherautó vezetője járművével meg akart fordulni az úton. Elengedte a mögötte haladó személyautót, majd egy Y-manőverbe kezdett. Ekkor érkezett oda nagy sebességgel a motoros, s csapódott bele a teherautó oldalának hátsó részébe. A baleset során súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett férfiért mentőhelikopter érkezett, illetve helyszínen próbálták újraéleszteni, ám nem jártak eredménnyel.

Fotó: Gyuricza Ferenc

A balesetről a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szűkszavú közleményben számolt be, eszerint eddig tisztázatlan körülmények között 2023. június 3-án 13 óra 30 perc körül a 7536-os számú mellékút 25-ös kilométerszelvényében, Söjtör és Pusztaszentlászló között egy tehergépkocsi és egy motorkerékpár ütközött össze. A baleset következtében a motoros olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.  

A baleset közelében a hét végén kétnapos motoros találkozó zajlik. Érdeklődtünk ennek szervezőinél is, akik elmondták, bár ismerték az áldozatot, de sem az egyesületüknek nem volt tagja, sem magán a rendezvényen nem vett részt. Zárkózott motorosnak ismerték, aki többnyire inkább egyedül, vagy családtagjai körében rótta az utakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában