Szép tavaszt és húsvéti ünnepet kívánnak

2024.03.27. 12:00

Üzenet a ZH olvasóinak a bázakerettyei Béke utcából

Bázakerettyén a Béke utca lakói húsvéti dekorációt készítettek a parkban, amelyről Födő Imréné Ani küldött fotót szerkesztőségünkbe azzal a szándékkal, hogy a Zalai Hírlap olvasóinak szép tavaszt és húsvéti ünnepeket kívánjanak.

Antal Lívia
Húsvéti üzenet a ZH olvasóinak Bázakerettyéről
Fotó: Födő Imréné Ani

A Béke utca régen a még különálló Kerettye egyetlen utcája volt, ott él ez a szorgos közösség. A teret mindig a szokásoknak és az ünnepköröknek megfelelően díszítik fel. A karácsony és a farsang után most a húsvétra került sor, immár ötödik alkalommal. Próbálkoztak a halloweennel is, amely csak a gyerekeknek tetszett, az idősebbeknek nem, mert ezt nem tartják magyar szokásnak. Így hát lemondtak róla.

– A régi hagyományok őrzésével azt szeretnénk megmutatni, hogy igenis lehet egy kis közösségben alkotni, és nem csak ülve várni arra, hogy történjen valami. Annyi szürkeség van a világban, amerre csak járunk, lehangolt emberekkel találkozunk. Minden ünnepi dekorációnkkal, vagy az olyan programokkal, mint a májusfa-kitáncolás, egy kis vidámságot szeretnénk vinni a mindennapokba. Öröm látni, hogy tetszik a helyieknek. A szálloda vendégei is rácsodálkoznak, farsangkor is szívesen fényképezkedtek a farsangi díszlet mellett. A húsvéti dekorációval a ZH olvasóinak is szép ünnepeket kívánunk – mondta el érdeklődésünkre Födő Imréné Ani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!