Programajánló

2024.03.28. 07:30

Ezek a programok várnak ránk csütörtökön és pénteken Zalában

Zaol.hu

Keresztutakon elmélkednek a hívek Jézus szenvedésein és keresztre feszítésének eseményein

Fotó: Vajda János/MW

Nyuszik és bárányok

Zalaegerszegen a Mindszentyneumban csütörtöktől szombatig húsvéti játékra várják a családokat. A BárányKAlandban az állandó kiállításokon szétszéledt nyuszikat, bárányokat kell megtalálni, és közben együtt fedezheti fel a család apraja-nagyja a kiállítások színeit és különlegességeit fejtörőkkel, kutatni való információkkal. A kalandjáték árát a belépőjegy tartalmazza, de március 29-én, Mindszenty József születésnapján a belépés ingyenes, míg a játékban a részvétel díja 500 forint személyenként.

Mindszenty Józsefre emlékeznek

Zalaegerszegen a Mindszentyneumban pénteken ingyenesen látogatható az Egyházüldözés a kommunista diktatúra ideje alatt című kiállítás, amelyen 11 és 14 órakor indulnak a szintén díjmentes tárlatvezetések. Így emlékeznek meg arról, hogy Mindszenty (Pehm) József 1892. március 29-én született Csehimindszenten.

Szombatig látogatható

Március 30-án, szombaton látható utoljára a keszthelyi Balatoni Múzeumban az Igaz vót ám! – Egy vállusi summás asszony mesevilága című kiállítás. A tárlat látogatói megtudhatják, kik voltak a summások, mit dolgoztak és hogyan éltek, s miről szóltak a mesemondó, Benke Jenőné Teri néni történetei.

Nagyheti zsolozsmák

Nagyheti zsolozsmákat tart Keszthely papsága a Kis Szent Teréz-bazilikában. Nagypénteken és nagyszombaton 7.30-kor kezdődik a laudes, húsvétvasárnap pedig 19 órától ünnepi vesperást tartanak, amelyen a Schola Gregoriana Carmeliensis végzi az énekes szolgálatot.

Virrasztások

Nagycsütörtökön 19 órakor kezdődik az utolsó vacsora emlékmiséje a keszthelyi Kis Szent Teréz-bazilikában, amelynek végén búcsúbeszédet olvasnak fel. Ezt követően, 22 óráig éjszakai virrasztást tartanak. A hévízi Szentlélek-templomban ugyancsak 19 órakor kezdődik az utolsó vacsora miséje, majd a fürdővárosban is virrasztásra várják a híveket.

Húsvéti készülődés

Zajkon, az önkormányzati hivatal melletti játszótéren csütörtökön 15 órakor közös tojásfadíszítésre várják az érdeklődőket.

A Magyar Műveltség Kincsestára

Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban csütörtökön 18 órakor a 240 éve született Kőrösi Csoma Sándor nyelvtudós, könyvtáros, a tibeti-angol-magyar szótár megalkotója tiszteletére szervezett programmal folytatódik a Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem. Az előadó Bakos Attila író - filozófus, az est házigazdái Szőke Veronika művészet-terapeuta, Schless Ilona közgazdász és Föld Tamás informatikus mérnök lesznek.

Keresztutak

Zalalövőről, a zalamindszenti templomtól indulva pénteken 9 órai kezdéssel első alkalommal tartanak keresztutat, amelynek célállomása a salomvári Szent János templom lesz. Letenyén, az egyedutai településrészen ugyancsak pénteken 9 órakor kezdődik a 14 kilométeres keresztút.

Kézműves foglalkozás

Lispeszentadorjánban, a kultúrházban pénteken 13 órától húsvéti kézműves foglalkozás várják a gyermekeket és felnőtteket.

Fotóművészeti kiállítás

Lendván, a Galéria és Múzeumban pénteken 19 órakor tartják a X.Pannonia Reflections nemzetközi fotóművészeti pályázat eredményhirdetését és a legjobb képekből összeállított kiállítás megnyitóját. Köszöntőt Magyar János polgármester és Jure Kravanja, a zsűri elnöke mondanak.

Koncertek, zenés partik

Zalaegerszegen, a Mimosa Lounge-ban csütörtökön Bárány Attila és Tom Symon keveri a zenét. Nagykanizsán, a Rush Clubban pénteken Wizty szórakoztatja a közönséget. A Kanizsa Clubban pénteken Marloo zenél. Keszthelyen, az Ánizs Caféban pénteken 19 órakor Guba Anita Anahita festőművész képeiből nyílik kiállítás, majd a Féktelen Zebra Duó játszik, de lesz Open Mic program és jam session is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában