Folytatják a munkát

2024.03.28. 07:00

Önkéntesek takarítottak a hajléktalanszállón

A Loco-Motiv Közösségi Alapítvány szervezésében nemrég elkezdődött az átmeneti szálló és éjjeli menedékhely udvarának rendbetétele. A munkálatokhoz több civil önkéntes nyújtott önzetlen segítséget.

Benedek Bálint

Az önkéntesek egy csoportja. Segítettek a hajléktalanszálló udvarának kitakarításában és a régi bútorok pakolásában

Forrás: ZH

A Magyar Vöröskereszt fenntartásában működő Dózsa utcai intézmény vezetője, Szőke Rózsa az előzményekről elmondta: az önkéntesek karácsonykor ellátogattak hozzájuk, sütöttek és főztek az ellátottaknak, akik nagyon örültek annak, hogy finomságokat készítettek nekik. Akkor fogalmazódott meg az önkéntesek körében, hogy minden hónapban süteményekkel lepik meg a lakókat.

Kollégák és önkéntesek közösen

Szőke Rózsa elmondta: a szálló úgy tudja meghálálni a gondoskodást, hogy a kollégák tevőlegesen részt vesznek az önkéntesekkel együtt a különféle akciókban, arra törekedve, hogy minél több hajléktalan is bekapcsolódjon a munkákba.
– Legutóbb is kaptunk süteményeket, de még mielőtt kiosztottuk volna, az udvart kitisztítottuk, és régi, elavult bútorokat hordtunk ki. Néhány olyan szekrényt, aminek a faanyaga tüzelésre alkalmas volt, helyben felaprítottunk, és a közeli hegyi hajlékokban élő klienseinknek ajánlottuk fel. Ezenkívül felsöpörtünk, gereblyéztünk, vagyis szépítettük a környezetünket. Önkéntesek érkeztek a Kanizsai Fiatalok Közösségétől, az Adni jó Baráti Társaságtól, a süteményeket pedig a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ kollégái készítették.

Áprilisban folytatják

Hozzátette: nemrégiben nyertek a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány egyik pályázatán az udvar élhetőbbé tételére. Folytatják a munkát, legközelebb áprilisban a Nagykanizsai Szakképzési Centrum képviselteti magát önkéntesekkel.

– Terveink szerint magaságyásokat építünk, virágokat és egyéb növényeket ültetünk, valamint bizonyos helyekre járdákat építünk – folytatta Szőke Rózsa. – Raklapbútorok kerülnek a kertbe, de ajánlottak fel autógumikat is, amikből lefestve térdekoráció készülhet, sőt virágtartóként is újrahasznosítjuk. Szeretnénk, ha minél több lakó csatlakozna az eseményekhez, hiszen együtt, közös erővel kellene széppé varázsolnunk a lakókörnyezetünket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában