PL: a Leeds kapussal, a Bournemouth védővel, az Everton középpályással erősített

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.09. 14:12
null
A Feyenoorddal Ekl-döntőt játszó Marcos Senesi a Bournemouthhoz igazolt (Fotó: AFP)
Három angol élvonalbeli klub is erősített a védelmén, hiszen a Leeds United 2023 nyaráig szóló szerződést kötött a spanyol Real Betistől érkező Joel Roblesszal, az újonc AFC Bournemouth a holland Feyenoordtól szerződtette négy évre a 25 esztendős belső védőt, Marcos Senesit, míg az Everton a francia LOSC Lille-től szerezte meg a 20 éves középpályást, Amadou Onanát.

A spanyol utánpótlás-válogatott Joel Robles az Atlético Madridnál nevelkedett, de kölcsönben megfordult a Rayo Vallecanónál és az angol Wigannél is, majd a „matracosoktól” való végleges távozása után az Evertontól tért vissza Spanyolországba, a Real Betishez 2018-ban.

Robles az angol és a spanyol élvonalban 122 mérkőzésen lépett pályára, s 34-szer őrizte meg kapuját a góltól.

A Leeds ingyen szerezte meg őt az andalúzoktól, s egyéves szerződést kötött a 32 éves kapussal – jelentette be a Leeds a hivatalos honlapján.

A Premier League-be visszajutó AFC Bournemouth is erősített a védelmén, hiszen négyéves szerződést kötött a holland Feyenoord 25 esztendős belső védőjével, Marcos Senesivel.

Az egyszeres argentin válogatott hátvéd a San Lorenzónál nevelkedett, majd 2019-ben igazolt Rotterdamba, ahol 80 bajnokin hat góllal és négy assziszttal segítette a Feyenoordot, mellyel az előző kiírásban döntőbe jutott az Európa-konferencialigában.

Senesi egyik gólját a 2020–2021-es idény legszebb találatának választották a holland bajnokságban.


Az Everton a hétfőn kölcsönbe megszerzett Conor Coady után bejelentette ötödik nyári szerzeményét is, hiszen a francia LOSC Lille 20 éves belső középpályása, Amadou Onana ötéves, 2027-ig szóló szerződést írt alá a liverpooli „kékekkel”.

A belga és szenegáli állampolgársággal is rendelkező Onana a német Hoffenheim utánpótlásában pallérozódott, majd a Hamburg másodosztályú együttesében mutatkozott be a felnőttek között a 2020–2021-es kiírásban. A kikötővárosiaktól egy évvel később igazolt a francia Lille-hez, s a mögöttünk hagyott évadban 32 mérkőzésen lépett pályára.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik