FA-kupa: Haaland-tripla, kiütötte a Man. City a Burnleyt

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.18. 20:49
null
Erling Haaland minden sorozatot figyelembe véve már 42 gólnál jár ebben az idényben (Fotó: Getty Images)
A Manchester City 6–0-ra legyőzte a Burnleyt az angol FA-kupa szombati negyeddöntőjében. Pep Guardiola csapatában Erling Haaland mesterhármasig jutott, míg Julián Álvarez kétszer talált be.

A mester legyőzte a tanítványt. Noha arra nem sokan fogadtak volna, hogy a Vincent Kompany vezette másodosztályú Burnleynek sok esélye lesz majd Pep Guardiola Manchester Cityje ellen, a Premier League tabelláján második együttes és a Championship éllovasa között érződött az osztálykülönbség.

Az első fél órában hiába birtokolták a hazaiak jóval többet a labdát, egyik együttesnek sem akadt nagy helyzete. A 32. percben aztán megérkezett Erling Haaland, és ott folytatta, ahol kedden, az RB Leipzig ellen abbahagyta. A norvég Julián Álvarez kiugratására startolt rá, és a kifutó Bailey Peacock-Farrell mellett elgurította a labdát (1–0).

Három perccel később ismét Haaland köszönt be, Phil Foden bal oldali beadására érkezett, és vette be közelről a kaput (2–0).

A szünet után sem állt le a City csatára, Foden kapufáról kipattanó lövését juttatta a hálóba, megszerezve 42. gólját ebben az idényben (3–0).

Ezúttal sem kellett sokat várni az újabb gólra, mindössze három perc alatt szerzett két találatot a hazai együttes – a tökéletesre kijátszott akció végén Álvarez lőtt az üres kapuba (4–0).

Haalandot ismét a lefújás előtt lecserélte edzője, a hazai henger azonban nem állt meg. Előbb a norvég helyére beálló Cole Palmer (5–0), majd ismét Álvarez vette be a vendégek kapuját, így alakult ki a 6–0-s végeredmény.

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Manchester City–Burnley (II.) 6–0
(Haaland 32., 35., 59., J. Álvarez 32., 73., Palmer 68.)

A NEGYEDDÖNTŐ TOVÁBBI PÁROSÍTÁSAI
Brighton–Grimsby (IV.)
Sheffield United (II.)–Blackburn (II.)
Manchester United–Fulham

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik