Arsenal: a támadó gólja bajnoki címet érhet, de ő mégsem kaphat érmet

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.03.23. 13:03
null
Reiss Nelson öröme az AFC Bournemouth elleni győztes meccs után (Fotó: Getty Images)
Reiss Nelson könnyen lehet, hogy az Arsenal történetének egyik legfontosabb gólját szerezte a 97. percben az AFC Bournemouth ellen 3–2-re megnyert Premier League-mérkőzésen. Hősies találat ide vagy oda, lehet, hogy az angol szélső akkor sem kap aranyérmet, ha a londoniak megnyerik a bajnokságot.


Az Arsenal jelenleg úgy vezeti a Premier League tabelláját nyolc ponttal, hogy a Manchester City egy meccsel kevesebbet játszott a londoniaknál.

Minden bizonnyal rendkívül szoros és izgalmas hajrá vár ránk a PL-ben, s még közelebb állhatna egymáshoz a két csapat, ha az Arsenal elszórakozta volna a március eleji, AFC Bournemouth elleni összecsapását. A sereghajtó a második félidőben 2–0-ra vezetett az Emiratesben, viszont egy parádés utolsó fél órának köszönhetően 3–2-re fordított az Arsenal. A meccs végét Hollywoodban sem írták volna meg ilyen drámaira, a 97. percben a csereként pályára lépő Reiss Nelson szerezte a mindent eldöntő gólt.

Könnyen lehet, hogy a bajnokság után úgy beszélünk majd Nelson góljáról, mint az idény és az Arsenal történetének egyik legfontosabb találatáról – ehhez persze az kell, hogy a londoniak a bajnokság végén is maguk mögött tartsák a Manchester Cityt.

A sportbible.com arról számolt be, hogy egy esetleges bajnoki cím során sem biztos, hogy kapna érmet Nelson. A 2012–2013-as idényben bevezették a Premeir League-ben, hogy legalább öt meccsen kell pályára lépnie egy futballistának ahhoz, hogy az érem a nyakában csillogjon. Nelsonnak jelenleg csak négy meccse van a mostani kiírásban.

Bár nehéz elképzelni, hogy a hátralévő tíz mérkőzésen ne küldje pályára az angol szélsőt Mikel Arteta, Gabriel Jesus felépülésével biztosan nem lesz több lehetősége bizonyítani az Emiratesben.

Az Arsenal a válogatott szünet után legközelebb április elsején, a Leeds United ellen játszik hazai pályán, míg a Man. City a Liverpoolt fogadja az Etihadban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik