RETRO RÁDIÓ

Visszakozott a hazánkat rágalmazó EP-képviselő, Gwendoline Delbos-Corfield





Még a Telex is megírta.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.08.
képviselő

„Pontatlanul fogalmaztam ”– ismerte el Gwendoline Delbos-Corfield a Népszavának nem sokkal azután, hogy azt mondta, köztudott, hogy „az Orbán-kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak”.

Gwendoline megmondta, aztán visszaszívta.

A Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport francia EP-képviselője pontosításában arról beszélt, hogy nem rendszerszintű, a szolgálatok jóváhagyásával zajló szivárogtatásra gondolt.

A brüsszeli városházán tartott panelbeszélgetés résztvevőjeként arról beszéltem, hogy akad egy hely az Európai Unióban, ahol van tere az orosz beavatkozásnak. Van egy kormány, a magyar, amely nem megbízható partnere a többi tagállamnak az orosz–ukrán konfliktusban. Ezt egyebek mellett a budapesti külügyminisztérium elleni orosz hekkertámadásokkal akartam szemléltetni. A magyar hatóságok tudtak erről, hosszú ideig mégsem tettek semmit az ellen, hogy információk, köztük bizalmas információk szivárogjanak ki az oroszokhoz. Erre gondoltam, de helytelenül fejeztem ki magam

 – mondta a Népszavának.

A pontosító nyilatkozat előtt az Euronews szerdai beszámolója szerint Delbos-Corfield azt mondta: „Szeretnék kitérni a geopolitikai helyzetre, ahol ma Magyarország konkrét veszélyt jelent. Ez nem csak a politikai harcról szól. Nem értem, hogy az Európai Tanácsban a többi tagállam miért nem reagál. Ez egy konkrét veszély. Miért? Először is azért, mert van egy hely, Budapest, ahol az orosz befolyás továbbra is létezik. Itt persze nem a városvezetésről van szó. Évek óta tudjuk, hogy a kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak.”

A nyilatkozatra Kovács Zoltán a kormány nemzetközi kapcsolatokért felelős szóvivője a Twitteren reagált:

„Didier Reynders az Európai Bizottságtól részt vesz baloldaliak és a Zöldek, valamint a magyar ellenzéki Karácsony Gergely találkáján. Gwendoline Delbos-Corfield európai parlamenti képviselő teljesen alaptalan állításokat terjeszt a magyar kormány szivárogtatásáról. A sajtó talpnyalói pedig visszaböfögik a rágalmakat. Néhányan még csodálkoznak, hogy miért alacsony a bizalom Brüsszel iránt.”





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás