RETRO RÁDIÓ

Milliárdokat csempészett volna át a magyar határon az ukrán politikusfeleség, bukhatja a pénzét





Jó eséllyel bukni fogja a közel tízmilliárd forintnyi dollárt és eurót az az ukrán politikusfeleség, aki néhány hete a több bőröndnyi készpénzt megpróbálta behozni a határon Magyarországra. Igor Kotvitszki hitvesét, Anasztázia Kotvitszkát a magyar határőrök kapcsolták le.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.24.
rossz húzás

29 millió dollárt és 1,3 millió eurót próbált átcsempészni márciusban Tiszabecsnél Igor Kotvitszki modellszépségű, állapotos felesége néhány héttel ezelőtt. Az átszámítva csaknem tízmilliárd forintnyi készpénzzel Anasztázia Kotvitszka lebukott, a határőrök pedig lefoglalták azt, és eljárást indítottak az asszony ellen - írja a Bors.

Forrás: Profimedia

10 ezer euró felett be kell jelenteni

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a harkivi születésű, de Kijevben élő asszony mit szeretett volna kezdeni az átlagember számára temérdek pénzzel, de a kijevi ügyészség már közölte, hogy a bankók bűncselekményből származnak.

Berényi András ügyvéd rávilágított: természetesen semmi sem tiltja, hogy valaki készpénzt hozzon az országba, de 10 ezer euró felett a szándékot jelenteni kell a határon, és igazolni kell a származását.

El kell mondani, hogy honnan van, miből van, és be kell mutatni a papírokat – magyarázta a Borsnak a jogász. Anasztázia Kotvitszka ezeknek a kötelezettségeknek nem tett eleget, vélhetően úgy gondolta, hogy simán átcsúszik majd az ellenőrzésen. Tévedett. A pénz jelenleg a Magyar Nemzeti Banknál van letétben. Ha a volt politikus felesége utólag mégis bebizonyítja, hogy a pénz nem bűncselekményből származik, visszakövetelheti ő vagy a családja.

Ennek a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint nincs nagy valószínűsége, hiszen a hivatalos ukrán álláspont szerint a házaspár nem törvényes úton jutott a rengeteg pénzhez.

Vissza kell majd adni

Ha Ukrajnában az üggyel összefüggésben büntetőeljárás indul, és végül meg is állapítják a bűnösséget, Magyarország a pénzt hiánytalanul átadja az ukrán államnak – magyarázta Berényi a lapnak. Jelenleg ez a legvalószínűbb forgatókönyv.

Uránban utaztak

Igor Kotvitszki nevét szinte egész Ukrajna ismeri: az 52 éves férfi multimilliomos, akinek kezében iszonyú hatalom összpontosult, hiszen Ukrajna szinte teljes uránkészlete az ő tulajdonában van.

Igor a feleségét, Anasztáziát azok után indította útnak egy Opellel és a készpénzzel degeszre tömött bőröndökkel a magyar határ felé, hogy uránbányáikat az oroszok az invázió első napjaiban elfoglalták.

Nemcsak vagyonuk, de veszteségeik is hatalmasak voltak, hiszen az urán piaci értéke az aranyéval vetekszik.





Ezeket olvastad már?
Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Most érkezett: nyerges vontatóval ütközött egy furgon az M1-esen, rohantak a tűzoltók

Most érkezett: nyerges vontatóval ütközött egy furgon az M1-esen, rohantak a tűzoltók

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás