Figyelem! Egy ember meghalt, több tucatnyian megvakultak ettől a szemcsepptől

Forrás: Thinkstock -
halál Vakság szemcsepp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) sürgős figyelmeztetést adott ki a vény nélkül beszerezhető EzriCare márkájú műkönnyekkel kapcsolatban.

A kutatóközpont szerint a szer tavaly május és idén január között legalább egy ember halálát okozta, 50 érintettnél pedig maradandó vakságot idézett elő.

A CDC nyomozói feltárták, hogy a leginkább kórházakban terjedő Pseudomonas aeruginosa baktériumtörzs által okozott megbetegedések áldozatai korábban EzriCare műkönnyet használtak. A szakértők jelenleg azt vizsgálják, hogy a szer szennyezett-e az említett kórokozóval.

Forrás: Thinkstock

Az EzriCare szemcseppek nem tartalmaznak olyan tartósítószereket, melyek védenék őket a baktériumoktól, ezért azokat a termékeket, melyek korábban a Walmartban és az Amazonon is kaphatók voltak, visszavonták – írja a Metropol.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.