Felhőszakadás, viharos szél, jégeső: erre a hét vármegyére figyelmeztetést adtak ki

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
zivatar időjárás-előrejelzés időjárás felhőszakadás jégeső
Figyelmeztető előrejelzés adtak ki csütörtök éjfélig hét vármegyére is.

Napközben, valamint az esti órákban ismét elsősorban a déli határ közelében, illetve a Bakony térségében törhetnek ki zivatarok. Az erősebb cellákat felhőszakadás (> 25-30 mm), kisebb eséllyel átmeneti viharos széllökés (> 60-65 km/h), illetve jégeső (1-2 cm-t nem meghaladó átmérő) kísérheti.

Hét vármegyére adtak ki figyelmeztetést Forrás: met.hu


Pénteken a sok napsütés mellett magasra törnek a gomolyok, és főleg délen és keleten zápor, zivatar is előfordul. Az északnyugati szél egyre inkább megélénkül. Egyelőre marad a 25-30 fokos igazi nyári meleg.

Szombaton napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, kicsi az esély záporra. Az ÉK-i szél többfelé lesz élénk, néhol erős, mellyel pár fokkal hűvösebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután már csak 20-26 fok lesz. Vasárnap is hasonlóan meleg lesz, elvétve alakulhatnak ki záporok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.