RETRO RÁDIÓ

Lebukott Vilmos herceg: titokban így élt fiatalkorában





A királyi család tagjaként is szeretett volna olyan életet élni, amilyet a korabeli átlagos fiatalok, ezért Vilmos kénytelen volt cselhez folyamodni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.25.
brit királyi család

Bár ezrek irigylik a brit királyi család tagjait fényűző életükért, a hercegek és hercegnők nemegyszer szívesen cserélnének a hétköznapi emberekkel – elsősorban azért, hogy elmenekülhessenek a paparazzik kamerái elől. Éppen ezért a család több tagja is kitalált magának egy-egy álnevet, hogy azt használva védhessék a magánéletüket a kéretlen kíváncsiskodóktól – írja a Mirror.

Fotó: AFP

Nincs ez másképp Vilmos herceg esetében sem, aki egyetemista korában álneveket használva próbált átlagos fiatalnak tűnve beilleszkedni a korosztálya hétköznapi életébe. A herceg 2001 és 2005 között tanult Skóciában a St. Andrew’s Egyetemen, miután a család a fiatal hercegnek teljes médianyugalmat garantálva segítette elő tanulmányait. Vilmos azonban biztosra ment, ezért legjobb esetben is a hétköznapi William Wales nevet használta, de az sem volt ritka, hogy Steve-ként mutatkozott be, ezzel is leplezve, hogy kicsoda is ő valójában.

Az álnevek mellett a királyi családban a furcsa és vicces becenevek használata sem ritka, és skóciai tanulmányai során Vilmos egyszer-egyszer az édesanyjától, Diana hercegnőtől kapott ragadványnevét, a Vombatot is használta. A családi legendárium szerint Lady Di még akkor kezdte el Vombatnak becézgetni első fiát, mikor az kétéves volt, és a család Ausztráliában, a vombatok szülőföldjén járt. Vilmos pedig azóta sem tudott megszabadulni a kevésbé kívánt becenevétől.

Az a mondás pedig, hogy az alma nem esett messze a fájától, a brit királyi család esetében is megállja a helyét: Vilmos nagyobbik fia, György herceg ugyanis már most elkezdett álnevet használni. A bájos történet szerint egy kutyasétáltató hölgy a Middleton család berkshire-i otthona környékén botlott a kisfiúba, aki azt állította, az ő neve Archie. A kisfiú szeretett volna a nő kutyáival játszani, ekkor elegyedtek beszélgetésbe, és György csibészes mosollyal többször is leszögezte, hogy őt Archie-nak hívják, mire a nő a játékba belemenve úgy tett, mintha nem ismerné fel a királyi család tagját.





Ezeket olvastad már?
Megműtötték a TV2 dögös énekesét

Megműtötték a TV2 dögös énekesét

Itt a friss lista, ők a világ leggazdagabbjai

Itt a friss lista, ők a világ leggazdagabbjai

A Next Top Model Hungary versenyzője döntést hozott: Az volt a taktikám, hogy nem fogom elolvasni a kommenteket

A Next Top Model Hungary versenyzője döntést hozott: Az volt a taktikám, hogy nem fogom elolvasni a kommenteket

Katalin hercegné mindig is Diana útját járta, videón a bizonyíték

Katalin hercegné mindig is Diana útját járta, videón a bizonyíték

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás