Kamilla királyné évszázados hagyományt rúgott fel

Forrás: AFP/Hugo Burnand -
Kamilla királyné II. Erzsébet brit királynő hagyomány Kamilla hercegné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
III. Károly király hitvese haladni szeretne a korral, ezért csökkentette a palota személyzetének számát – most az is kiderült, kiket menesztett.

Bár a néhai II. Erzsébet még követte az udvari segédekre vonatkozó tradíciókat, úgy tűnik, Kamilla nem kér belőlük: kijelentette, hogy nem kíván udvarhölgyet tartani, s ezzel a döntéssel több száz éves hagyományt rúgott fel. Erzsébet királynő mellett 60 éven át szolgáltak személyi asszisztensként dolgozó udvarhölgyek, akik segítettek az uralkodónak ruhát választani, öltözködni, valamint más napi teendői elvégzésében is támogatták őt.

III. Károly király és Kamilla királyné Forrás: AFP/Hugo Burnand

1953 és 2017 között kilenc udvarhölgye volt a királynőnek, akik általában arisztokrata családból származtak. A hagyomány szerint ezért a pozícióért nem jár fizetés, de felmondani sem lehet belőle.

Kamillának hercegnéként sem volt udvarhölgye, csak személyi titkára, valamint saját elmondása szerint számos barátja van, akiket könnyűszerrel fel tud hívni, ha segítségre volna szüksége – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.