Ahogy azt már megszokhattuk, Rácz Jenő séf felesége, Rácz-Gyuricza Dóra szinte minden héten előrukkol egy-egy ínycsiklandó recepttel az Insta-oldalán. Volt már pizzás vendégváró, túrós-áfonyás süti és tonhalas tészta is - mindegyik nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, egészsgéges finomság. Dóri desszertjeiről általánosságban elmondható, hogy amellett, hogy ránézésre is mindmegennénk az összeset, cukormentes édességek, így ezeket a diétázók is bátran falhatják!
Ez a meggyes-mákos sajttorta sem kivétel ezalól, mutatjuk máris a receptet!
Rácz-Gyuricza Dóra meggyes-mákos sajttortája:
Az alja:
- 110 g cukormentes keksz
- 10 g mák
- csipet só
- 50 g vaj
A krém
- 500 g mascarpone
- 3 db tojás
- édesítő ízlés szerint
- 1 citrom héja és leve
- csipet só
- vanília aroma
- 20 g mák
A tetejére:
- 400 g fagyasztott meggy
- 1 ek keményítő
- 1 dl víz
- édesítő ízlés szerint
- citromhéj ízlés szerint
Elkészítése:
- A kekszet a 10 g mákkal ledaráltam, majd 50 g olvasztott vajjal összekevertem. Egy 23 cm átmérőjű tortaforma alján elegyengettem majd 10 percre bedobtam a sütőbe 180 fokra.
- Ameddig a keksz alap sült, elkészítettem a krémet. Mindent összekevertem, majd a kekszrétegre öntöttem. Visszatettem a sütőbe 30 percre.
- A kiolvasztott meggyet egy lábosban melegíteni kezdtem, majd a hideg vízzel kikevert keményítőt ráöntöttem, forralásig kevertem. Ezt melegen a kész sajttorta tetejére öntöttem, majd jól lehűtöttem a tortát szeletelés előtt!
"Jó étvágyat hozzá!" - zárja sorait Dóri.
(Borítókép: Rácz-Gyuricza Dóra Instagram oldala)