Ha valaki ismeri az igazán finom péksütemények titkát, az nem más, mint Szabi, a pék, avagy Szabadfi Szabolcs. Húsvét közeledtével milyen más sütési titkot is oszthatna meg velünk, ha nem a legfinomabb húsvéti foszlós kalácsok receptjeit és elkészítését.
Nem is egy finom foszlós kalácsot sütött a Mindmegette olvasóinak örömére, hanem rögtön hármat. Egyik finomabb lett, mint a másik. Videós útmutatása és receptjei alapján készíthettek tojással töltöttet, mandulával megszórtat vagy aszalt gyümölcsökkel gazdagított kalácsot.
Süssétek idén húsvétkor a legfinomabb és tökéletes péksüteményt Szabi segítségével!
Hozzávalók a húsvéti kalácshoz:
- 75 dkg liszt (BL55)
- 3,75 dl langyos tej (min. 2,8%)
- 7,5 dkg puha vaj
- 12 dkg cukor
- 2 db tojássárgája
- 1,5 dkg finom szemű tengeri só
- 4 dkg friss élesztő
- 1 db narancs finomra reszelt héja
A kenéshez:
- 1 db tojás
- 1 ek. tej
Az ízesítéshez:
- 5 dkg aszalt áfonya
- 5 dkg aprított pisztácia
- 5 dkg szeletelt mandula
- 3 db fürjtojás