Közleményt adott ki a Magyar Honvédség: fontos dolgot kérnek a lakosságtól

Forrás: Magyar Honvédség -
lakosság kérés Magyar Honvédség magyar lakosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerda este hét és tíz óra között katonai menetoszlop közlekedik a hegyeshalmi határátkelőhely - M1-es autópálya, 67-es számú kihajtó (Tata) - 1-es számú főút - Tata, Klapka György Laktanya útvonalon - hívta fel a figyelmet a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Közölték: a Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépkocsi, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőautók biztosítják

- tették hozzá.

Forrás: Magyar Honvédség

"A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát" - írta a HM.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.