RETRO RÁDIÓ

Zalatnay Sarolta: Naponta imádkoztam Dudiért, de sajnos hiába





Vasárnapra virradóra meghalt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, akit november 9-én légzéselégtelenséggel szállított a mentő a Honvédkórházba.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2022.11.28.
Módosítva: 2022.11.29.
fájdalom

 

Zalatnay Sarolta soha nem titkolta, hogy Csapó Gábor Dudi az egyik nagy szerelme volt. Halálhíre megdöbbentette az énekesnőt, csak kereste a szavakat, amikor a Borsnak nyilatkozott.

 

 

Kérem, várjon egy percet, hadd vegyek egy nagy levegőt… Én biztosra vettem és hittem, hogy ő túl fogja élni a betegségét. Naponta imádkoztam is érte. El sem hiszem, hogy mi már abba a korba léptünk be, ahol már sajnos ez megtörténik velünk. Eltávozunk. Sok bántó kommentet kaptam, hogy miért foglalkozom még mindig a múlt szerelmeivel, miért nem hagyom őket békén. Nem tehetek arról, hogy szerettem egy Csapó Gábort. Természetes, hogy ha valaki az életem része volt valaha, azt sosem fogom idegenként kezelni. Kislányát, Zsófit nagyon sajnálom. Az a szegény kislány biztosan össze fog törni. Mélységes részvétemet szeretném kinyilvánítani feleségének, Katinak és kislányának. Remélem, sikeresen át tudják majd vészelni ezt a nehéz időszakot.

 

 

Kemény Dénes, a zsinórban három olimpiát nyert férfiválogatottunk egykori szövetségi kapitánya kijelentette: Dudi az a fajta sportember volt, akinek vízilabdázó tudása professzionálisnak számított, ugyanakkor bohém természetét képes volt egyeztetni az élsporttal.

 

 

Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya szeptemberben találkozott utoljára vele.

 

 

– Megcsókoltuk egymást, de nem hittem, hogy az volt a végleges búcsúnk… 2003-ban az FTC férficsapatának vezetőedzőjeként élő görögországi szerződésemből hívott haza másodedzőnek. Igent mondtam, és ez volt életem legjobb döntése – emlékezett Bíró.

 

 

Cservenyák Tibor, az 1976-os montreali olimpián győztes magyar válogatott kapusa: – Az 1982-es ’83-as években hozzánk, veteránokhoz csatlakozott több ifjú talentum. Dudi a kedvemért időlegesen leszokott kedvenc hobbijáról, a kártyázásról is.

 

 

Wiesner Tamás Eb-győztes klasszis, Csapó legközelebbi barátja volt: – Elment az én bohém barátom – mondta megtörve.

 

 

Kemény Ferenc, Kemény Dénes édesapja, korának elismert vízilabdatrénere:

 

 

– Zseni hunyt el, akihez fogható egyhamar aligha születik – így Fecsó bácsi. – Sajnos alaposan elszaladt testsúlyára jobban kellett volna vigyáznia…

 

 

Faragó Tamás, az 1976-os olimpiai győztes „aranycsapat” erőssége megjegyezte, egy ilyen hírre számítani lehet, de a halálra felkészülni sohasem.

 

 

Horkai György, aki Csapóval együtt nyert olimpiát Montrealban, így fogalmazott:

 

 

– Gábor a vízben, és azon kívül is unikumnak számított. A hetvenes években a szovjetek megrettentek, ha játszott ellenük.

 

 

Gerendás György újoncként csatlakozott a Montrealra készülő válogatott kerethez.

 

 

– Az egyik tréningmeccsen Molnár Endre kapus azt írta elő, hogy egy játékost még véletlenül se engedjek lőni – emlékezett Gerendás. – Sajnos nem sikerült a kérést végrehajtanom, Molnár pedig úszni kezdett felém, ám Dudi eléje tempózott, és mondta: „Bandi, ne most, később verd agyon a srácot!”

 

 

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok szerint Csapó Gábor olyan center volt, akit szinte képtelenség volt kikapcsolni a játékból.

 









Ezeket olvastad már?
Katalin hercegné mindig is Diana útját járta, videón a bizonyíték

Katalin hercegné mindig is Diana útját járta, videón a bizonyíték

Gondoltad volna? Nagyot fordult a világ a Sztárban Sztár leszek! énekesével

Gondoltad volna? Nagyot fordult a világ a Sztárban Sztár leszek! énekesével

Mint egy igazi hercegnő – Berki Mazsi megmutatta, milyen fantasztikusan néz ki estélyi ruhában

Mint egy igazi hercegnő – Berki Mazsi megmutatta, milyen fantasztikusan néz ki estélyi ruhában

Újabb részletek láthattak napvilágot Katalin hercegné betegségét illetően

Újabb részletek láthattak napvilágot Katalin hercegné betegségét illetően

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás