Elkerülhetetlen: itt csapódik be a Földbe 2031 januárjában a Nemzetközi Űrállomás

Forrás: AFP/Handout -
becsapódás Föld Nemzetközi Űrállomás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Most már biztos, hogy pár év múlva a Földbe csapódik a Nemzetközi Űrállomás. A NASA most felfedte, pontosan hová fog zuhanni.

A Nemzetközi Űrállomás első modulját még 1998-ban lőtték fel. A NASA emberei úgy tervezték, 2016-ban nyugdíjba küldik az állomást, majd 2020-ig meghosszabbították a szolgálatát. Nos, most nagyon úgy fest, hogy 2030-ban tényleg véget ér az Űrállomás égi karrierje, és nem használják tovább.

A NASA úgy döntött, nem hagyja a világűrben az állomást, hanem valamikor 2031 januárjában visszanavigálják a Földre. A pontos érkezési helynek a Nemo-pontot jelölték ki, mely arról nevezetes, hogy ez a pont van a legtávolabb bármely szárazföldtől.

A Nemzetközi Űrállomás az amerikai Atlantis űrsiklóról nézve. Forrás: AFP/Handout

A Csendes-óceán itt 4000 méter mély, és tekintve, hogy 1971 óta irányítják ide a feleslegessé vált űreszközöket, már 263 űreszköz nyugszik itt - írja a Bors a Daily Star cikke alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.