RETRO RÁDIÓ

Itt a teljes lista, ők fogják énekelni az Omega slágereket





Őriszentpéteren három napon át 60 esztendő 60 Omega-dala csendül majd fel a kortársak és a magyar rockszcéna fiatalabb képviselőinek előadásában. Az Omega dobosa, Debreczeni Ferenc „Ciki” már nagyon várja, hogy miként fogadja az új formációt a közönség.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.09.
jubileum

Az Omega együttes idén nagyszabású, jubileumi koncerttel ünnepelte volna fennállásának 60. évfordulóját. A hajdani legendás ötösfogatból azonban már csak ketten maradtak, a hiányzók nem pótolhatók. Csalódás és fájdalom kíséri ezt a hiányt, amit orvosolni szeretnének a szervezők egy különleges eseménnyel.

Továbbvinni a nevet

Debreczeni Ferenc „Ciki” számára is új, hogy a közönségük mások előadásában hallhatja a színpadról az Omega slágereit, de kíváncsian várja, miként fogadja a közönség.

-Sokat gondolkodtunk, hogy ezt hogyan is valósíthatjuk meg - magyarázta Ciki, aki hozzátette, hogy a történtek ellenére meg szerette volna valósítani a jubileumi nagykoncertet, amit még Kóbor Jánossal terveztek. -Azt érzem, nem lenne szerencsés teljes mértékben továbbvinni az Omega nevet. De ebben a kérdésben figyelembe vesszük a közönség véleményét is!

Fotó: Metropol/Szabolcs László

Az Omega 60 éves stílushordozó

- Amikor elkezdtük a próbafolyamatot erre az eseményre, akkor bőven volt mit tenni, mert minden előadónak van egy saját stílusa, de ugyanakkor van egy hatvan éves „stílushordozó”, az Omega, a műfaj gyakorlatilag, amit magunknak megteremtettünk. És ezeket összhangba kellett hoznui - magyarázta Debreczeni. -Természetesen a hangszeresek és a szólisták is hozzák önmagukat a stíluson belül, s azt is érzem, hogy nem szabad elmenni a teljes utánzás irányába!

Ez nagyon hosszadalmas folyamat volt

Debreczeni Ciki számára nagyon nehéz volt az elmúlt időszak, sok családtagot, barátokat, munkatársak veszített el.

-Most kezd bennem elindulni egy kis feloldozás – mondta sóhajtva az Omega dobosa, aki most abból is erőt merít, hogy újra a közönség elé viheti a népszerű dalokat. - Azt hiszem, hogy viszonylag jól megoldottuk a feladatot, a számokat át tudtuk ültetni erre az új formációra is. Úgyhogy valószínű elfogadható lesz majd a közönség részére - mondta Ciki.

„Úgy kezdtem az életemet, hogy Omega rajongó voltam”

Nagy Feró az egyike azon énekeseknek, akik újra színpadon szólaltatják meg a legnagyobb Omega slágereket.

-Úgy kezdtem az életemet, hogy Omega rajongó voltam. Az E-klubba jártunk, minden héten ott játszott az Omega - kezdte lapunknak a visszaemlékezést Nagy Feró, aki nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy énekelheti az Omega slágereket. -Ezek a dalok Kóbor János Mecky-re lettek írva. Mecky-nek pedig egy hihetetlen érdekes hangja volt. Ő a magasakat is úgy énekelte ki, mint az egyszerű, normális hangokat. És amikor én elkezdtem ezt énekelni, akkor tűnt fel, hogy milyen magasan is énekel.

Fotó: Metropol/Szabolcs László

60 év 60 dal

Az Omega együttes idén ünnepli 60 éves fennállását. Sajnos az eredeti formációból már csak ketten maradtak, a hiányzók pedig nem pótolhatók. Az együttes rajongói tiszteletére azonban egy különleges műsorral készülnek a szervezők. A Hétrétország fővárosának számító Őriszentpéteren három napon át 60 esztendő 60 Omega-dala csendül fel a kortársak és a magyar rockszcéna fiatalabb képviselőinek előadásában.

Az Omega Park nevet viselő helyszínen augusztus 12-13-14-én az Omega élő tagjai, Debreczeni Ferenc „Ciki” és Molnár György „Elefánt” mellett az előadók között lesz:

-Bródy János

-Földes László HOBO

-Frenreisz Károly

-Nagy Feró

-Tolcsvay László

-Zalatnay Sarolta

-B52 formáció

-100 Folk Celsius

-Anna & The Barbies

-Iván & The Parazol

 





Ezeket olvastad már?
Legyőzte a gyilkos kór, elhunyt a népszerű énekes

Legyőzte a gyilkos kór, elhunyt a népszerű énekes

Szem nem marad szárazon: sírva ölelte egymást Lékai-Kiss Ramóna és szerelme a kézilabda-válogatott mindet elsöprő győzelme után

Szem nem marad szárazon: sírva ölelte egymást Lékai-Kiss Ramóna és szerelme a kézilabda-válogatott mindet elsöprő győzelme után

„Cuki Benike” – édes fotón mutatta meg kisfiát Szinetár Dóra

„Cuki Benike” – édes fotón mutatta meg kisfiát Szinetár Dóra

„Fülikém? Mi a baj?” – barátjáért aggódik Csuti, sírva jelentkezett be a TV2 sztárja

„Fülikém? Mi a baj?” – barátjáért aggódik Csuti, sírva jelentkezett be a TV2 sztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás