RETRO RÁDIÓ

Komár László lánya nem kaphatja meg a jogos örökségét





Komár László tíz évvel ezelőtt elkészített három darab, egyenként 80 perces felvételt, amit lányának címzett. A hagyatékot azonban nem találják, lehet, őrzője sírba vitte a titkot.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.09.26.
különös hagyaték

A hanghordozókat a keresztapára, Stark Ferencre bízta, azonban nem minden alakult a tervei szerint... A 67 éves korában, 2012-ben elhunyt legenda: Komár László féltve őrzött hagyatékot hagyott hátra lányának. Kikötötte, hogy Karolina a magnókazettákat csak 18 éves korában kaphatja meg: 2022. október 15-én. Az énekes leg­utolsó, legnagyobb szerelme, Krisztina karjaiban hunyta le örökre a szemét, miután hosszú betegség után legyőzte őt a gyógyíthatatlan kór. Már tíz éve, hogy nincs köztünk, alakját mégis mind a mai napig titkok övezik.

Barátjához fordult segítségért

Botrányokkal teli életét, nősüléseit évekig szajkózták a bulvárlapok, a kislányáról azonban, akit csupán nyolcévesen hagyott itt, azóta semmit sem lehet tudni. Karolinát édesanyja, Erzsébet, Komár negyedik felesége féltve óvta, és óvja ma is a nyilvánosságtól. A legendás énekes halála előtt Karolina keresztapjához, Stark Ferenchez, egykori zenészbarátjához fordult, hogy őrizzen meg egy csomagot, melyet a kislányának szánt, és melyet ő már nem fog tudni átadni neki. A zenész tragikus halála után ez a kis csomag feledésbe is merült. A kislány időközben felnőtt, és a csomagra írt utasítások szerint az átadásra idén, október 15-én, a lánya 18. születésnapján kerül sor.

Az énekes a hanghordozókat a keresztapára, Stark Ferencre bízta – Fotó: Bors

Üzenet a múltból

A kazettákat rejtő pukkanós zacskón található szövegben ez állt: „Komár Karolina kezeihez. 2012. 02. 28.” – írta saját kezűleg a zacskó tetejére utolsó kívánságát az énekes, aki még abban az évben elhunyt, és magával vitte a lányának szánt örökség titkait. A hordozók tartalma ismeretlen, mindmáig titok övezi, hogy hanganyagot rejtenek, vagy talán valamiféle utolsó, a sírból szóló személyes üzenetet imádott lányának.

„Februárban Laci már biztosan tudta, hogy meg fog halni, ezért megkért, hogy őrizzem meg a kazettákat Karolina 18. születésnapjáig. Így tehát 2022. október 15-ig őrzöm, és nem adom oda azokat senkinek” – mesélte a Borsnak eltökélten tavaly lapunk megkeresésére Ferenc, aki 27 évig Komár barátja és zenésztársa volt. – „Nagyon titokzatos volt, nem árulta el pontosan. De azért sejtéseim vannak: szerintem Karolina örökségét hordozzák” – mesélte tavaly ilyenkor a zenészbarát lapunknak a titkos szemelvényekről, és hozzátette, hogy minden ki fog derülni egy éven belül.

A Bors megkeresésére tavaly még megmutatta a kazettákat Stark Ferenc – Fotó: Bors

Rengeteg a kérdés

Minden a terv szerint alakult sokáig: Stark Ferenc tavaly a Bors megkeresésére megmutatta a mikrokazettákat, és felidézte a barátja viccelődő szavait is.

„Csak a nőknek ne add oda, csak nekik ne!” – mesélte 2021 novemberében Ferenc, és hozzátette, hogyha eljön az idő, intézkedik, hogy kizárólag a lányhoz jusson el az örökség. Egy dologgal nem számolt az ikonikus zenész: mi lesz, ha nem jutnak el a kazetták időben Karolinához? Sajnos a sors ezúttal nagyon rosszkor szólt közbe, ugyanis a felvételek, és így Karolina misztikus hagyatékának őrzője, Ferenc pár hónapja, hosszas betegeskedés után elhunyt – tudta meg a Bors egy nevét elhallgató jó baráttól. Ferenc a sírba vitte a titkos kazetták hollétét.

Rengeteg a megválaszolatlan kérdés: ki gondoskodik immáron erről a hagyatékról? Vajon Ferenc élete végén még időben el tudta-e intézni a rábízott fontos feladatát? Komár László mit mondott fel a kazettákra, mit üzen kislányának a sírból?

Stark Ferenc lehet, sírba vitte az énekes örökségének titkát – Fotó: Bors

 





Ezeket olvastad már?
Tóth Vera őszintén vallott a kis Hannarózáról: Ő megmondja a frankót, azt is, amikor le kell fogyjak - videó

Tóth Vera őszintén vallott a kis Hannarózáról: Ő megmondja a frankót, azt is, amikor le kell fogyjak - videó

Jennifer Lopez szétalázta fél Hollywoodot, hatalmas a botrány

Jennifer Lopez szétalázta fél Hollywoodot, hatalmas a botrány

Mindenki Curtisre irigykedik: nem akárkivel sikerült közös képet csinálnia

Mindenki Curtisre irigykedik: nem akárkivel sikerült közös képet csinálnia

Hoppá: Palvin Barbi nekivetkőzött, özönlenek a kommentek

Hoppá: Palvin Barbi nekivetkőzött, özönlenek a kommentek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás