RETRO RÁDIÓ

Őrjöngő tömeg fogadta Kordáékat a Szigeten - Fotó!





Elszabadult a pokol, amikor kiléptek a színpadra Klárikáék. A rajongótáboruk a nevüket skandálta végig a fellépés alatt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.08.12.
hatalmas rajongótábor

Jobb később, mint soha: Gyuri bácsi most már hiszi, hogy van annyira népszerű, hogy bevállaljanak egy nagyszabású, színpadi show-vá fejlesztett koncertet akár a legnagyobb helyszínen is.

A Sziget első napján tömeget vonzott a sztárpár műsora, kezdik kinőni a kis színpadokat /Fotó: Bors

Tíz perccel a kezdés előtt alig szállingózik pár ember a Sziget Fesztiválon a Sláger FM színpada előtt… Furcsa látvány az üres nézőtér annak fényében, hogy nemsokára az elmúlt pár évben újra felfedezett és a közönség által hisztérikusan imádott duó, Balázs Klári és Korda György lép fel. Az ő koncertjeik mind telt házasak.

A hangfalakból dübörögnek a retró dallamok, a Spice Girls egyik slágere közben aztán lehúzza a hangot a rezidens lemezlovas, és bemondja, hogy nemsokára két ikon teszi itt tiszteletét, fogadják őket nagy szeretettel. Eközben pár száz méterrel arrébb a Sziget nagyszínpadán éppen Dua Lipa énekli több tízezer embernek az utolsó taktusokat, majd elköszön, és eltűnik a színpadról. A sokaság komótosan indul a kijárat felé, lépni is alig lehet, a hivatalos adatok szerint összesen 95 ezren látogattak ki Európa legnagyobb fesztiváljának első napjára. A bődületes tömeg nagy része pont a Sláger FM színpada mellett toporog, és bár minden irányból zene szól, tisztán lehet hallani, hogy kiket konferáltak fel.

Önkívületben skandálták percekig a nevüket

Balázs Klári és Korda György kilép a színpadra, és szó szerint elszabadul a pokol.

„Nagyon nagy szeretettel és tisztelettel köszöntjük kedves barátainkat” – mondta vagy inkább kiabálta az énekes a mikrofonba, aki az őrjöngő tömeg hangjától alig hallotta magát. „Boldogok vagyunk, hogy itt énekelhetünk nektek” – folytatta.

Az embertömeg, amelyik szó szerint öt perc alatt tömörült a színpad elé, önkívületben sikított, majd azt skandálta válaszul: Gyuri bácsi! Klárika!

Elképesztő látvány és hanghatás volt ez a buli, ehhez hasonló hangulatot talán a Beatles-koncertekről készült videófelvételeken láttunk évtizedekkel ezelőtt…

„Kordáéknak már rég a nagyszínpadon lenne a helyük” – mondja hangosan az egyik néző a tömegben, akivel azonnal mindenki egyetért.

Dua Lipának szerencséje van, hogy végzett a bulijával, mert a fél közönsége otthagyta volna, ha Gyuriék hamarabb kezdenek” – mondja egy másik.

Tizenévesektől a hetvenesekig mindenki imádja őket

Tény, hogy a Balázs Klári–Korda György kettős karrierje jelenleg a sokadik virágzását éli, az elmúlt években olyan népszerűségre tettek szert a fiatalok körében, hogy a bulijaikon a nézőszám vetekszik az összes jelenleg nagyon futó, náluk évtizedekkel fiatalabb sztárok nézőinek számával. És hogy hogy élik meg Gyuri bácsiék ezt a sikert?

„Őszinte leszek, büszkeséggel”– válaszolta a Bors megkeresésére Korda György. „Sehol a világon nem ismerek még egy előadót, aki 65 éve énekel, és még mindig ennyire aktív, mint én, és aki a kora ellenére is a fősodorban van, hiszen a tizenévesektől a hetvenesekig terjed a közönségünk életkora.”

65 éve a színpadon Korda Gyuri bácsi, és még mindig imádják /Fotó: Bors

Hét év után léptek fel újra a Szigeten

Balázs Klári és Gyuri bácsi is érzi, hogy az elmúlt években szintet lépett a karrierjük:

Nagyon izgultunk a fellépés előtt, hiszen hosszú volt az a hét év, amit Sziget nélkül kellett eltöltenünk” – mondta az énekesnő. „A koncertünk fantasztikusan sikerült, még mindig alig tudjuk felfogni, hogy micsoda szeretet vesz körül minket.”

Amikor azt kérdeztük a házaspártól, mit gondolnak arról, hogy a nézők szerint a nagyszínpadon kellene fellépniük, így feleltek:

Az idén nyáron több olyan fesztiválon jártunk, ahol 15-20 ezer emberrel álltunk szemben. Elképesztő élmény volt” – mondta Korda György. „Az igazság az, hogy elkezdtünk gondolkodni abban, hogy továbbfejlesszük a műsorunkat. Színpadi show-t szeretnénk, zenészekkel, táncosokkal. Kevesebb bulit vállalnánk, inkább egy-egy nagyobb koncertet.

„Mondjuk egy Budapest Parkot” – vágja közbe Balázs Klári. „Az a helyszín tökéletes lenne egy nagy bulira! Persze” – fűzi hozzá. „Ahhoz kell egy kreatív csapat is, akikkel összehoznánk a tervet. Nagy esélyt látunk rá, hogy ezt hamarosan megvalósítjuk.”





Ezeket olvastad már?
„Nagyon-nagyon sokan írnak rám” – Peter Srámek körül zsonganak nők, mióta lefogyott

„Nagyon-nagyon sokan írnak rám” – Peter Srámek körül zsonganak nők, mióta lefogyott

Balázs Klári vallomása: „Minden nap mérlegre állok"

Balázs Klári vallomása: „Minden nap mérlegre állok"

„Hétfőn útnak indulunk a legkisebbik Széki kölyökkel és minden lányt meglocsolunk” – Curtis a húsvéti hagyományaikról mesélt

„Hétfőn útnak indulunk a legkisebbik Széki kölyökkel és minden lányt meglocsolunk” – Curtis a húsvéti hagyományaikról mesélt

„Hajam nem ilyen lesz, ne izguljatok!” – Ördög Nórit így még nem láttad!

„Hajam nem ilyen lesz, ne izguljatok!” – Ördög Nórit így még nem láttad!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás