RETRO RÁDIÓ

„Egyelőre bírom a strapát!” – Egy ország fogott össze Zsurzs Katiért





A Halhatatlanok Társulatának örökös tagjává választották Zsurzs Katit. Egy ország fogott össze érte, amikor március elején kihirdették, kiket terjesztettek fel idén az elismerésre. Úgy tűnik, nem hiába…



Megosztás
Szerző: Soltész Mónika
Létrehozva: 2023.06.06.
Hallhatatlanok Társulat Zsurzs Kati unokák

A színésznő ugyanis a társulat örökös tagja lett. A Metropolnak adott interjúban mesélt a benne kavargó érzésekről, és azt is elárulta, bár most rengeteg munkája van, de a nyár folyamán szeretne egy kis időt tölteni lányaival és hat unokájával.

– Hogyan fogadta a hírt, hogy a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjává választották?

Már a jelölés is óriási dolog, örültem, és nagyon megtisztelő volt számomra. Sorra jelezték a kollégáim, hogy szavaztak rám, éreztem, hogy sokaknak fontos. 

Megható, hogy gyakorlatilag egy mozgalmat indítottak értem.

– Elképesztő, hogy Pásztor Erzsi és a többi kollégám, akivel a Játékszínben sokat játszottam, felhívásban buzdítottak mindenkit a szavazásra. Nagyon ritka az ilyen. Mégis a közönség reakciója a legfontosabb, hiszen ezért játszunk, dolgozunk, nélkülük pedig nem lehetne csinálni. De beismerem, a szakma is fontos, viszont olyat is láttunk már, hogy a szakma nagyra tart valakit, a közönségnek pedig nem kellett. Ez egy nagyon érzékeny és nehéz egyensúly. Ez a díj pedig olyan, amit pont azok szavaztak meg, akik néznek.

Zsurzs Kati
A színésznő emlékét láblenyomata is őrizni fogja Fotó: Fehér Gábor

– Lehet tudni, hogy mikor lesz a hivatalos átadó?

– Majd csak szeptember 16-án kerül rá sor az Operettszínház előtt, ahol a többi lábnyom is megtalálható. A közeljövőben adnom kell egy cipőt, amiről lenyomat készül, ez fogja őrizni a lábnyomomat. 

Egyelőre még nem döntöttem el, hogy melyik lábbelimet adjam erre a szép célra, de az az igazság, amiben jól érzem magam, mégsem választhatom, mert azok hétköznapi, könnyű és kényelmes viseletek.

– Ezért valamelyik kecses darabot fogom választani.

– Mit jelentenek önnek a díjak, elismerések?

Aki azt mondja, nem fontos, nem mond igazat. Igenis nagyon jólesik, ha egy díjjal elismerik egy művész munkáját, kell néha egy mondat: látjuk, mit csinálsz és értékeljük. Kellenek a visszajelzések! Örülök a díjaknak, de nincsenek álmatlan éjszakáim nélkülük sem.

Zsurzs Kati
Rengeteget dolgozik, egyelőre nem tervez visszavenni a tempóból Fotó: Bors

– Hogy van a művésznő? Sok az elfoglaltsága?

Most bőven van feladatom, mert forgatjuk A mi kis falunk című sorozatot, nyáron szintén filmezek, ugyanis egy ifjúsági film készül, aminek nagyon örültem. Közben rohangálok a szinkronokban, igazán nem panaszkodom. 

Egyelőre bírom a strapát, remélem, ez a jövőben sem lesz másképp. Bár az ember mindig azt tervezi, hogy egy kicsit visszavesz a tempóból, de ilyenkor jön valamilyen felkérés, amire nem tudok nemet mondani.

– Ebből szempontból nehéz alkat vagyok. Viszont azt is be kell látni, akkor van minden igazán rendben, ha van mit csinálni, és amíg azt érezzük, hogy fontosak vagyunk.

– Két lánya hat unokával ajándékozta meg. A nyár folyamán több időt tudnak együtt tölteni?

– Sok szabadidőm nem lesz, de épp most próbáljuk szervezni a családi összejövetelt. A kisebbik lányom külföldön él, amikor ők hazajönnek, szeretnék jobban ráérni. A nagyobb unokáim ugyan Magyarországon vannak, de ők egyik táborból a másikba mennek a következő hónapokban. Szinte a lehetetlenséggel határos, hogy mindannyian egyszerre tudjunk találkozni, komoly logisztikát igényel, de megpróbáljuk. (nevet)


 





 





Ezeket olvastad már?
Újabb részletek láthattak napvilágot Katalin hercegné betegségét illetően

Újabb részletek láthattak napvilágot Katalin hercegné betegségét illetően

Izmos nő tűnt fel Esztergályos Patrik oldalán: „Egy izgalmas utazás kezdete”

Izmos nő tűnt fel Esztergályos Patrik oldalán: „Egy izgalmas utazás kezdete”

"Én hiszek neked, és kiállok melletted Varga Judit!" – Vasvári Vivien is Varga Judit oldalán áll

"Én hiszek neked, és kiállok melletted Varga Judit!" – Vasvári Vivien is Varga Judit oldalán áll

Anyaszült meztelenül terpeszt Britney Spears, ennyire merész fotót még sosem posztolt

Anyaszült meztelenül terpeszt Britney Spears, ennyire merész fotót még sosem posztolt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás