Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Undorodnak az angolok a világsztár focista étrendjétől – bezzeg mi, magyarok!

default user icon
MME
Ahhoz, hogy valaki sikeres sportoló legyen, elengedhetetlen, hogy odafigyeljen az étkezésére. A bomba formában futballozó Erling Haaland nem mindennapi étrendnek köszönhetően ontja a gólokat.

Cristiano Ronaldo a labdarúgók között úttörőnek számított azzal, hogy elárulta, milyen életmódot folytat, milyen szabályok szerint étkezik és mennyi mindent tesz meg azért a pályán kívül is, hogy sikeres legyen. A portugál klasszis a példaképe a futballvilág új sztárjának.

Haaland étrendje

Erling Haaland, a Manchester City labdarúgója mindössze 22 éves. Jelenleg az angol élvonalbeli bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is vezeti a góllövőlistát. Haaland nemcsak azzal lepte meg a világot, hogy pillanatok alatt beilleszkedett a Manchester City játékába, hanem azzal is, amikor felfedte étrendjét. Számunkra ugyan semmi különös nincs abban, hogy a norvég labdarúgó mit eszik, de a külföldiek igencsak elborzadnak.

– Igen, megeszem a szívet és a májat – nyilatkozta korábban Haaland egy norvég dokumentumfilmben. – Számomra az a fontos, hogy minőségi ételeket egyek. Az emberek azt mondják, hogy a hús rossz. Felteszem a kérdést, hogy melyik? A hús, amit a McDonald’sban kapsz, vagy a füvet legelő tehén húsa?

6000 kalóriát eszik

Haaland tehát hozzánk, magyarokhoz hasonlóan semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy belsőséget fogyasszon. A máj egyébként gazdag A- és D-vitaminban, valamint rengeteg ásványi anyagot is tartalmaz.

A Haaland: a nagy döntés című dokumentumfilmből kiderül még az is, hogy a futballista étrendje napi 6000 kalóriát tartalmaz. Korábban nagy rajongója volt a pizzának és a kebabnak, ma már kevésbé fogyasztja ezeket. Édesapja lasagnéjáról azonban nem mond le, a meccsnapokon is ezt eszi.

A fiatal norvég emellett odafigyel a hidratálásra, főleg tisztított vizet iszik, és nagy hangsúlyt fektet a pihenésre. Általában este 10 óra és fél 11 között már ágyban van.

Alf-Inge Haaland, a focista édesapja elmondta, fiát mindig arra ösztönözték, hogy egészségesen étkezzen, főleg, miután látták, hogy Ronaldónak milyen sokat segít ez. Ezt szeretnék megvalósítani a fiánál is. Nos, úgy tűnik, hogy jó úton járnak.

Ajánljuk még:

  1. ÍME CRISTIANO RONALDO KEDVENC ÉTELE! MUTATJUK, HOGY KÉSZÍTSD EL >>>
  2. SERENA WILLIAMS ÜZEMANYAGKÉNT TEKINT AZ ÉTELRE: „AZÉRT ESZEM, HOGY ÉLJEK!” >>>
  3. NEM HISZED EL, MILYEN SZIGORÚ TOM BRADY DIÉTÁJA >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss