Puhl Sándor halála Puhl Sándor Bozóky Imre Bozóky Imre MLSZ-elnök
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy éve hunyt el a világ legjobb játékvezetőjének választott Puhl Sándor. Halálát a koronavírus szövődménye okozta, 65 éves volt. 

Puhl Sándor soha nem beszélt a magánéletéről, úgy tudni egy nála jóval fiatalabb hölggyel élt együtt, de sosem teregette ki a privát dolgait. Egy ideig azt sem lehetett tudni, hogy a koronavírus miatt halt meg, sőt sokáig azt sem lehetett tudni, hol helyezték végső nyugalomra. Egy esztendővel a halála után már lehet beszélni róla, a bazilika altemplomában temették el, az Aranycsapat legendái mellett.

Forrás: MTI/Földi Imre

A futballbírót barátja, Bozóky Imre, korábbi labdarúgó-szövetségi elnök a mai napig gyászolja.

"Ő volt a legnagyobb csibész a pályán! Sanyi arra született, hogy futballbíró legyen. Értette a játék csínját-bínját, a játékosok nyelvét. Nem túlzok, ha azt mondom: ő nagyobb csibész volt, a szó jó, nemes értelmében, mint a pályán lévő labdarúgók... Sokszor voltunk együtt, de ritkán nyílt meg, a magánéletét óvta mindenkitől. Azt is csak kevesen tudták, hogy korábban is súlyos beteg volt... Ott voltam a temetésén, azóta is gyászolom" - nyilatkozta a Blikknek.

"Mi, játékosok is úgy gondoltuk, hogy ő a legjobb bíró a földkerekségen. Büszkék is voltunk rá. Én, mint a Ferencváros csapatkapitánya, többször beszéltem vele meccs közben, s mindig lenyűgözött a határozottsága, a szakmai hozzáértése. Egyenlő partnernek tekintett bennünket, soha nem éreztette, hogy fölöttünk állna. Engem a zöld gyepen is a becenevemen, Mancinak szólított. De az is igaz, hogy nem volt visszabeszélés, számonkérés, a döntéseit nem kérdőjelezhettük meg. Magánemberként pedig imádni való volt, közvetlen és barátságos. Puhl Sándor a magyar futball halhatatlanja, ez nem vitás!" - mondta el róla Telek András egykori válogatott focista.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.