Hózápor várható: 9 vármegyére adtak ki figyelmeztetést

Forrás: Thinkstock -
időjárás hózápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hózápor és hidegfront érkezik: csütörtökre lehet megint jobb idő. 

Hétfő


Reggelig sokfelé lesz eső, záporeső, majd a Dunántúlon megszűnik a csapadék. A Dunától keletre azonban akár késő délutánig eshet az eső, sőt északkeleten havas eső is kialakulhat. Erős, több helyen viharos lesz az északnyugati szél, mellyel több fokkal hidegebb levegő zúdul hazánk térségébe. A legtöbb helyen napközben nem emelkedik, hanem csökken a hőmérséklet. Markáns hidegfront érkezik. 5-10 fok lesz.

Kedd

Felhőátvonulások lesznek elszórtan hózáporokkal, záporokkal. Sokfelé lesz viharos az északnyugati szél. Reggel -2(!), délután +7 fok valószínű.

Forrás: Thinkstock

Szerda


Nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de kisebb eső csak estefelé nyugaton fordul elő. Reggel szinte mindenhol fagyni fog, a fagyzugos északi tájakon akár -10, -9 fok is lehet! Délutánra 10-11 fok köré melegszik a levegő.

Csütörtök


Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor. Melegszik az idő: délután már 12-17 fok lesz - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.