Ma Megmentelek Egyesület Rékasi Zsigmond támadás Rékasi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rékasi Károly sokszor aggódhat a fiáért, Zsigmondért, aki éjszakánként Budapest utcáit járja, hogy segítsen a bajbajutottaknak.

Rékasi Károly most ünnepelte 60. születésnapját, és ezen alkalomból az RTL Reggeli című műsorának a vendége volt fiával, Zsigmonddal. Az apa-fia páros többek között arról is mesélt, hogy Zsigmond éjszakánként társaival járja a várost, hogy megvédjék azokat, akiknek szükségük van rá.

Az ifjabb Rékasi egy őrző-védő szolgálatot üzemeltet, emellett ő a Ma Megmentelek Egyesület elnöke is.

"Édesapámtól tanultam, hogy mi, Rékasiak beleállunk helyzetekbe, mi nem adjuk fel és mindig kiállunk a gyengébbekért, azokért, akik segítségre szorulnak. Budapest legveszélyesebb környékeit járjuk" – mesélte Zsigmond, majd apja átvette a szót:

"Vigyáztak egy diszkóra, ahol meg volt a korosztály szabva. Valakik másképp gondolták ezt, és amikor Zsigmond hangot adott ennek, egyszer csak visszatért egy nagyobb brigád. Zsigmondék hárman voltak huszonöt főre, bezáratta maga mögött az ajtót, és azt mondta, ezt az ajtót csak mi hárman nyithatjuk ki. Értesítették a rendőrséget, de addig csak hárman álltak ott" - mondta a színész, majd a fia folytatta:

"Bevallom őszintén, számot vetettünk a sorsunkkal. Nem gondolom, hogy el kéne hangozzon, hogy mit mondtak, de elhangzott az is, hogy ők erőszakot terveznek tenni az ott szórakozó hölgyeken, minket meg agyon fognak szúrni. Aki ebben a szakmában dolgozik, tudja, hogy ilyen dolgok előfordulnak. Kiérkeztek a rendőrök, a helyi körzeti megbízottal ki tudtuk szorítani ezt a társaságot."

Rékasi Zsigmonddal nemrég a Life.hu készített interjút arról, hogy mivel foglalkozik pontosan, és hogyan lehet felkészülni az esetleges utcai támadásokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.