Százezer égő díszíti idén a váraljai Mikulás-házat: csodájára járnak az emberek

Forrás: Shutterstock -
karácsony Mikulás-ház dísz égősor Váralja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén a Reszkessetek betörők! és a Grincs című filmet idézi a nem mindennapi dekoráció.

Több mint százezer égő díszíti idén a Tolna megyében található Mikulás-házat és a kertjében álló 13 méteres karácsonyfát. A ház tulajdonosai már évek óta minden karácsony előtt igazi mesevilággal várják a látogatókat. Az idei év tematikája a Reszkessetek betörők!, a Betlehem és a Grincs - számolt be róla a Tények.

Már hagyomány, hogy Gűth Balázs és felesége minden advent első hétvégéjére feldíszítik az otthonukat kívül és belül is. Az ünnepi időszakban 2-3 ezer látogató is megfordul itt. Ráadásul a látogatók visszajárnak, mivel a díszítés tematikája minden évben más és más.

"1996-ban kezdtem még elég kevés égővel, és eleinte csak a lakóházunknak a kontúrja lett díszítve. Eddig körülbelül 40-50 ezer égővel dolgoztam, az idén csak a megígért Rockefeller-fán (a kertben álló 13 méter magas fenyő – szerk.) van 66 ezer LED" – mesélte Gűth Balázs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.