Eladó telek, kilátással, Hitler-bunkerrel: fotókon a nem mindennapi földterület

földterület második világháború telek ingatlanhirdetés Hitler-bunker Adolf Hitler
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak a múzeumok, hanem a történészek, valamint az egyes korszakok szerelmesei is vadásszák a különféle háborús relikviákat. Ezúttal egy olyan "dologra" lehet lecsapni, melyhez hasonló nincs mindenki birtokában.

Eladóvá vált egy telek a Csatorna-szigetekhez tartozó Alderney-n. Az aprócska sziget is brit fennhatóság alatt áll, ám nem alkotja az Egyesült Királyság részét. A második világháború során a Csatorna-szigetek volt az egyetlen brit terület, melyet a náci Németországnak sikerült elfoglalnia. Az ott állomásozó katonák pedig építkezésbe fogtak: több bunkert és lövészárkot is felhúztak.

Eladó Hitler-bunker a Csatorna-szigeteken Forrás: Bell & Co/ SWNS/© Bell & Co/ SWNS/Bell & Co/ Swns

Az így felépített védelmi rendszer is részét képezte Hitler "atlanti falának", most pedig bárki megvásárolhatja azt a telket, melyen az egyik bunker található, és ahonnan csodás kilátás nyílik a tengerre. A kikiáltási ár 40 ezer font, azaz megközeltőleg 19 millió forint: zárt licit formájában december 9-ig várják az ajánlatokat – írja az Insider.

A Hitler-bunker részét képezik folyosók, lövészárkok is Forrás: Bell & Co/ SWNS/© Bell & Co/ SWNS/Bell & Co/ Swns

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.