RETRO RÁDIÓ

Szívszorító! Megszólalt Szakcsi Lakatos Béla fia apja haláláról





Az egész országot megrázta vasárnap délelőtt a szomorú hír, 80. életévében elhunyt a legendás magyar zongoraművész és zeneszerző.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.10.04.
gyász

Tragikus hirtelenséggel hunyt el Szakcsi Lakatos Béla vasárnap hajnalban. A család teljesen összeomlott, nemcsak fiai és felesége, hanem az egész ország gyászolja a Kossuth-díjas művészt, akit a Fiumei úti temetőben helyeznek majd végső nyugalomra. Fia, Szakcsi Lakatos Róbert megtörten beszélt a Borsnak édesapja elvesztéséről.

A dzsesszzongoristát nemzetközi szinten is elismerték, számtalan díjjal kitüntették munkásságát /Fotó: MTI/Kovács Anikó

A Magyar Jazz Szövetség hivatalos Facebook-oldalán adott tájékoztatást a magyar dzsessz ikonikus alakjának halálhíréről.

A család, felesége, két fia, ifj. Szakcsi Lakatos Béla és Szakcsi Lakatos Róbert is gyászolja a művészt, melyben osztozik az egész ország. Robi a Borsnak megrendülten nyilatkozott életük egyik legszörnyűbb napjáról, amikor édesapjuk tragikus hirtelenséggel örökre lehunyta a szemét.

„A szívével többször is volt problémája”

„Borzasztó ez a veszteség számunkra. Hirtelen jött, de erre sosem lehet felkészülni. Nagyon megviseli az egész családot édesapám halála, de főleg édesanyámat, mert otthon történt a tragédia. Tudtuk, hogy nem volt teljesen egészséges, a szívével többször is volt problémája, műszívbillentyűvel élt, sajnos infarktusa is volt, ehhez jött még régóta a szívelégtelenség, ez vezetett a halálához” – kezdte a Bors érdeklődésére Róbert, aki azt is elárulta, a betegségek ellenére semmilyen előjele nem volt a tragédiának, hiszen pénteken a Pestújhelyi Közösségi Házban lépett fel Gerendás Péter oldalán.

Gyermeke éppen Dániában turnézott, amikor megtudta a rossz hírt /Fotó: Ladóczki Balázs LB /Nógrád Megyei Hírlap

Külföldön érte a szomorú hír

„Még dolgozott, minden egészségügyi problémájából fel tudott épülni. Én épp Dániában turnéztam, egy kompon ültem, úton a koncertsorozat következő helyszínére, amikor telefonon kaptam a szörnyű hírt, apukám elhunyt. Azonnal lemondtam minden fellépést erre a hétre, jövő héten pedig Törökországban egy-két koncertem lett volna, azt sem tudom vállalni. Vasárnap már vissza is jöttem a családomhoz, hogy támogatni tudjuk egymást” – mondta megtörve a zenész, aki azt is elárulta, testvérével együtt nagyon jó kapcsolatot ápoltak édesapjukkal, nagyon tisztelték őt, épp ezért különösen nehéz számukra feldolgozni a veszteséget.

„A temetés időpontját egyelőre még nem tudjuk, de az már biztos, hogy a Fiumei úti temetőben helyezzük végső nyugalomra. A kulturális minisztérium saját halottjának tekinti. Mivel nagyon sok tisztelője volt apukámnak, így mindenkinek lesz lehetősége tőle végső búcsút venni, és elkísérhetik az utolsó útjára” – tájékoztatta a Borsot Róbert.

Felgyógyult a koronavírusból is

A legendás zenész nyár elején újra megküzdött a koronavírussal, de mint eddig oly sok mindent, ezt is le tudta győzni, akkor beszélt lapunkkal állapotáról utoljára…

Nem sokat segít szerintem az állapotomon, hogy komoly hörgőgyulladással is meg kell küzdenem emiatt. Antibiotikumokkal tömöm magam, és reménykedem abban, hogy minél hamarabb felépülök. Szerencsére én megúsztam láz nélkül. Szeretném azt hinni, hogy se perc alatt lábra fogunk állni” – nyilatkozta anno a Borsnak a nemzet művésze.





Ezeket olvastad már?
Hűha! Ezt művelte a limuzin hátsó ülésén a Házasság első látásra bombázója

Hűha! Ezt művelte a limuzin hátsó ülésén a Házasság első látásra bombázója

Irigykednek a kommentelők: ki keni be olajjal Szabó Franciska izmos testét? - Videó!

Irigykednek a kommentelők: ki keni be olajjal Szabó Franciska izmos testét? - Videó!

Nagy bejelentést tett a szülés után Szabó Erika, mindenki erre várt

Nagy bejelentést tett a szülés után Szabó Erika, mindenki erre várt

A királyi család újabb megpróbáltatásai: Kiderülnek a részletek András herceg szexbotrányáról

A királyi család újabb megpróbáltatásai: Kiderülnek a részletek András herceg szexbotrányáról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás