Nyaralás közben, szemeteskukában találta a 4 hónapos kisfiút a 22 éves diák - most szeretné örökbe fogadni

gyám örökbefogadás szemeteskuka diák elhagyott gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A texasi Jimmy Amisial szülővárosában, Haitin nyaralt, és éppen az árvaház felé tartott, ahol tinédzserkora óta önkéntesként dolgozott, amikor meglátott egy szemetes körül tömörülő embercsoportot.

Odament, hogy megnézze, mi ez a felhajtás, amikor megdöbbenve látta, hogy egy négy hónapos baba van a szemetesben, akinek a testét hangyák borítják. Jimmy felkapta a gyereket, hazavitte az anyjához, a 66 éves Elicie Jeanhez, akivel megmosdatták, felöltöztették és megetették a babát, mielőtt orvoshoz vitték volna.

Az esetet jelezték a rendőrségen, akik nyomozást indítottak a kisfiú szüleinek felkutatására, ez azonban nem járt sikerrel.

Egy bíró megkérdezte Jimmyt, aki akkor még csak 22 éves volt, lesz-e törvényes gyámja a babának, ő pedig igent mondott.

A Texas Állami Egyetemen tanuló Jimmy azóta is megosztja idejét az Államok és a haiti Gonaives között, ahol a kis Emilio Angel Jeremiah-t a férfi anyja, Elicie gondozza.

Jimmy ma már 27 éves, és kérvényezte, hogy hivatalosan is örökbe fogadhassa Emiliót, hogy ő lehessen az azóta már majdnem ötévessé cseperedett gyermek apja.

„Amikor rátaláltam, négy hónapos volt, most már majdnem öt éves" - mondta, hozzátéve: „Amikor aznap felébredtem, egyáltalán nem tudtam, hogy az életem örökre megváltozik. Emberek nyüzsögtek a szemetes körül, és hallottam, hogy vitatkoznak arról, mit kezdjenek ezzel az apró babával. Mindenki csak bámulta őt, egyetlen lélek sem akart segíteni".

Jimmy a kicsi miatt hosszabb időre felfüggesztette a tanulményait, hogy pénzt keressen, mert az örökbefogadási procedúrához szüksége van 30 ezer dollárra, de szeptemberben folytatni akarja az egyetemet, nemcsak magáért, de Emilióért is - írja a Metro.

„Úgy szeretem, mintha a sajátom lenne. Valóban különleges kisfiú" - nyilatkozta Jimmy Amisial.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.