Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így nem szárad ki sütés közben a rántott csirkemell

default user icon
MME
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz garantáltan omlós a rántott csirkemell.

Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a csirkemell igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan módon elkészíthető, ráadásul gyorsan és könnyen lehet vele dolgozni. A hátránya viszont, hogy hamar kiszárad, így nem szabad sokáig hőkezelni. A következő trükktől viszont garantáltan omlós lesz a csirkemellből készült rántott hús is!

Tipp: Ha a sovány húsokat (csirke, pulyka, nyúl) panírozás előtt megkenjük olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

Próbáld ki a sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell receptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!

sajttal-sonkával Rántott csirkemell recept

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • bors
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg sajt
  • liszt
  • 4 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj vagy zsír

Elkészítése:

1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük. Vékonyan bekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd mindbe zsebet vágunk.

2. A sonkát és a sajtot felszeleteljük és minden zsebbe egy-egy darabot teszünk belőle. A nyílást hústűvel összetűzzük. A csirkemellet bepanírozzuk. Először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.

3. Egy serpenyőbe olajat vagy zsírt hevítünk és a csirkemell mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss