Hihetetlen látvány: egyméteres átmérőjű aszteroida csapódott a Földbe

tudomány aszteroida becsapódás Meteor Kanada
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2022. november 19- én reggel egy nagyjából egy méter átmérőjű aszteroida lépett be Földünk légkörébe a kanadai Ontario felett, az Erie-tó környékén.

Az égi jelenséget már a becsapódás előtti órákban észlelték a csillagászok, akik közül többen a közösségi médiában is figyelmeztették a lakosságot a közelgő látványosságra – adta hírül az earthsky.org.

A helyi lakosok azt mondták, érezték és hallották, ahogyan a tűzgolyó áttörte a légkört: többen enyhe földrengésszerű élményt, illetve erős széllöketet tapasztaltak, továbbá sokan voltak olyan szerencsések, hogy saját szemükkel látták az űrből érkező tüneményt.

Egyesek videóra rögzítették, valamint lefotózták a C8FF042 névre keresztelt miniégitestet, mely semmilyen veszélyt nem jelentett az élővilágra és a környezetre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.