Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 tartalmas töltött paprika, amivel az egész család jóllakik

default user icon
MME
A töltött paprika az egyik kedvenc egytálételünk: pénztárcabarát, laktató és isteni finom, amit a darált húson túl gombával vagy akár cukkinivel is felturbózhatsz. Mutatjuk a kedvenc receptjeinket!

A paradicsomszószban feltálalt, rizses-húsos masszával töltött paprikát ízig-vérig magyar ételnek tartjuk, pedig valójában csak mintegy száz éve vettük át a nálunk élő szerbektől, akik meg a törököktől tanulták. 

A családi és a szakácskönyvekben megjelent receptek sokaságával Dunát lehetne rekeszteni, de lényegében mindegyik a magyarosnak tekintett változatot veszi alapul, vagyis: darált sertéshúst gyúrj össze rizzsel, nyers tojással és sóval, borssal, majd töltsd kicsumázott paprikákba, és főzd meg paradicsommártásban. A töltelék összetételét és a fűszereket ízlés szerint módosíthatod, de a fő hozzávalók tekintetében érdemes megszívlelni pár dolgot.

És hogy hogyan lesz a legfinomabb? Széll Tamás szerint először is a rizs fajtája nyom sokat a latban: ő egyenesen azt javasolja, hogy használjunk rizottórizst a töltött paprika elkészítéséhez.

„Ha a nagyanyám ismerte volna, akkor biztosan ezt használta volna a töltött paprikához" – mondta viccelődve  Széll Tamás. „A rizottórizs ugyanis nagy szemű, kissé édeskés gabonaféle, aminek extrém magas a keményítőtartalma, így nem tud szétázni, szétfőni, inkább megduzzad, és egy sokkal gazdagabb ízélményt kapunk, mint ha hagyományos, hosszú szemű rizzsel készítenénk el ezeket az ételeket."

Emellett még egy extra trükköt is ajánlott Széll, hogyan fokozhatjuk a fokozhatatlant: ha előfőzzük a rizst úgy, mintha rizottót készítenénk, vagyis finomra vágott salotta hagymán, pici vízzel és egy kis fehérborral elkezdjük párolni a rizst, majd úgy adjuk a készítendő ételhez, olyan finom és zamatos lesz a végeredmény, akár töltött paprikáról, akár töltött káposztáról, vagy bármilyen rizses rakott fogásról van is szó, hogy még nagymamánk is megnyalná mind a 10 ujját utána!

TÖLTÖTT PAPRIKA FŐTT KRUMPLIVAL>>> 

TÖLTÖTT PAPRIKA GAZDAGON>>> 

GOMBÁVAL ÉS RIZZSEL TÖLTÖTT PAPRIKA>>> 

TÖLTÖTT PAPRIKA PARADICSOMMÁRTÁSSAL, BURGONYÁVAL>>> 

A LEGFINOMABB TÖLTÖTT PAPRIKA>>> 

CUKKINIS TÖLTÖTT PAPRIKA>>> 

TÖLTÖTT PAPRIKA PULYKÁVAL ÉS BARNA RIZZSEL>>> 

TÖLTÖTT PAPRIKA GLUTÉNMENTESEN>>> 

 MÉG TÖBB EGYTÁLÉTELT ITT TALÁLSZ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss