RETRO RÁDIÓ

Kiderült, ki nyerte a Csináljuk a fesztivált! műsorát! Ez lett az évszázad magyar slágere





Hatalmas üdvrivalgással és örömkönnyekkel ért véget a Duna showműsora, a Csináljuk a fesztivált! döntője.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.04.
Módosítva: 2023.02.04.
örömkönnyek

Kilenc dal versenyzett az évszázad slágere címért Magyarország közkedvelt sztárelőadóinak produkcióiban, amelyek közül – a közönség és a zsűri szavazatai alapján – az Úgy szeretném meghálálni című Kovács Kati-dal végzett az élen Agárdi Szilvivel - számolt be a Ripost.

Mint írják, a döntőben minden énekes magasabb fordulatszámra kapcsolt, és a lehető legnagyobb átéléssel adta elő versenydalát. Valamennyi produkció megújulva tért vissza a színpadra: a Micsoda, buli című Hungária-slágerrel Vastag Csaba a középdöntőben motorjával gurult be, ezúttal pedig a levegőből ereszkedett le a színpadra. A Várj, míg fel kel majd a nap átütő előadással ért a döntőbe Baricz Gergővel, a Különös szilveszter Nikával és Muri Enikővel pedig bebizonyította, hogy egy ünnephez kötődő dal is lehet közönségkedvenc sláger.

A show egy meglepetés produkcióval fokozta a döntő izgalmát: újra felcsendült a Lady „N”, az előző évad nyertes slágere, az utánozhatatlan Peter Šrámekkel. A fiatal előadó elmondta, a közönségkedvenc dalt a műsor óta nemcsak a koncerteken, hanem még bevásárlás közben is kérik tőle.

Az évszázad slágerének kiválasztása a tavalyi évadhoz hasonló módon történt: elsőként a stúdióban ülő nézők szavazhattak, majd az összesítés után a zsűri – Korda György, Balázs Klári, Frenreisz Károly, Balázs Andi, Feke Pál és Nagy Bogi – adhattak további pontokat a dalokra, amellyel kialakult a végleges sorrend. A dobogó harmadik fokán, 83 ponttal a Padlás című zenés darabból híressé vált Presser Gábor-szerzemény, a Fényév távolság végzett Sándor Péterrel. Az első helyről mindössze két ponttal maradt le Gábor S. Pál - Szenes Iván dala – amit Cserháti Zsuzsa előadásában ismert meg az ország – a Kicsi, gyere velem… Gubik Petrával. Az élen a tavalyi évhez hasonlóan „duplagyőzelem” született: ismét a stúdióban volt az évszázad slágerének eredeti előadója és a versenyző is. A legjobb eredményt, 107 pontot az Úgy szeretném meghálálni érte el Agárdi Szilvivel. Az énekes a győzelméről úgy fogalmazott, szerencsésnek érzi magát, hogy éppen ezzel a dallal lehetett részese a Duna évtizedeken átívelő zenei kalandjának.

Agárdi Szilvia
Fotó: Kovács Tamás / MTI

„Nagyon ritka az olyan műsor, mint a Csináljuk a fesztivált!, amelynek minden adásában nyugodt és szeretetteljes légkör van. Nagy könnyebbséget jelentett, hogy a műsorkészítők maximálisan megértették a helyzetemet. Kovács Kati Úgy szeretném meghálálni című slágerét mindenki ismeri és hozzá köti. Kihívás volt, hogy úgy énekeljem, hogy elnyerjem a közönség, a zsűri, valamint az eredeti előadó tetszését is. Olykor az is, hogy ne sírjam el magam. Sokszor éreztem magam körül a jelenlévők meghatódottságát. Hálás vagyok, hogy éppen ezt a dalt énekelhettem el” – nyilatkozta Agárdi Szilvi, aki bízik benne, hogy még sok alkalommal adhatja elő a magyar könnyűzene egyik legszebb és legőszintébb dallá formált vallomását.

 





 





Ezeket olvastad már?
„Nyomokban vagy önmagad” – Szinte felismerhetetlen legújabb képén Szabó Zsófi, durván nekiestek követői

„Nyomokban vagy önmagad” – Szinte felismerhetetlen legújabb képén Szabó Zsófi, durván nekiestek követői

Legyőzte a gyilkos kór, elhunyt a népszerű énekes

Legyőzte a gyilkos kór, elhunyt a népszerű énekes

Szem nem marad szárazon: sírva ölelte egymást Lékai-Kiss Ramóna és szerelme a kézilabda-válogatott mindet elsöprő győzelme után

Szem nem marad szárazon: sírva ölelte egymást Lékai-Kiss Ramóna és szerelme a kézilabda-válogatott mindet elsöprő győzelme után

„Cuki Benike” – édes fotón mutatta meg kisfiát Szinetár Dóra

„Cuki Benike” – édes fotón mutatta meg kisfiát Szinetár Dóra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás