Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csodás köret, amit nem lehet megunni: ez a petrezselymes újburgonya titka

default user icon
MME
Nyakig gázolunk a újkrumpliszezonban, tehát már tényleg itt az ideje, hogy leváltsuk a régit és készítsünk egy szuper petrezselymes burgonyát. Pillanatok alatt elkészül, ráadásul nem egy ördöglakat az elkészítése. Ám ha tényleg biztosra szeretnénk menni, akkor kövessük figyelemmel a Mindmegette legfrissebb receptvideóját, hogy tuti hibátlan legyen ez a köret is.

Petrezselymes krumplit öreg burgonyából is készíthetünk, bár az nem lesz annyira jó, mintha újburgonyát használnánk. Szezonja van, szóval dobjuk össze ezt a receptet, hiszen húsok mellé most ettől jobb köretet keresve sem találtok. 

 

Már csak azért is jó választás pörkölt, esetleg rántott hús mellé, mert a friss petrezselyem és az újkrumpli találkozása egy egészen különleges illatot és ízt kölcsönöz az ételnek. Legyen szó vasárnapi ebédről vagy csak egy egyszerű hétköznapi vacsoráról, uborkasalátával kiegészítve verhetetlen.

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem

ez a tökéletes petrezselymes újburgonya receptje:

Elkészítés:

  1. A burgonyát meghámozzuk, vagy ha rajta hagyjuk a héját, akkor alaposan lesúroljuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
  2. Egy lábasba hideg vizet öntünk, hozzáadjuk a burgonyát, alaposan sózzuk, majd forrástól számítva nagyjából 15 percig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. Azután leszűrjük és félretesszük. Egy serpenyőben közepes lángon hevíteni kezdjük a vajat, ha felhabosodott, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, és végül megszórjuk a petrezselyemmel. Alaposan összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is.
  3. Készíthetjük úgy is, hogy a vajon hosszabb ideig pirítjuk a burgonyát, ebben az esetben kevés olajat vagy más zsiradékot is adunk a burgonyához, és addig pirítjuk, amíg szép színt kap, ezután forgatjuk össze a petrezselyemmel.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss