Órák óta próbálják megfékezni a debreceni tüzet: íme, egy felvétel az oltásról

Forrás: shutterstock -
oltás tűz Debrecen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kigyulladt két raktárépület Debrecen-Bánk térségében hétfő délelőtt, a tüzet nagy erőkkel oltják, senki nem sérült meg - tájékoztatta Papp-Kunkli Nóra, a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

A Debrecenhez közeli településen reggel gyulladt ki egy ötszáz és egy négyszáz négyzetméteres, műanyag tárgyak tárolására használt raktár. A környező szabad területen, mintegy kétezer négyzetméteren szintén műanyag tárgyak égtek.

Képünk illusztráció Forrás: shutterstock

A debreceni, a hajdúszoboszlói, a hajdúböszörményi, a hajdúnánási, a berettyóújfalui, a nyíradonyi és a püspökladányi hivatásos tűzoltók, a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobil labor, valamint a szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mobil laborja, összesen tizenkilenc gépjárművel, több mint hatvanan vesznek részt a beavatkozásban, tizenhárom vízsugárral és két vízágyúval, valamint egy létrasugárral oltják a tüzet órák óta.

Az elektromos művek a munkálatok biztonsága érdekében meghatározott területet leválasztott az áramhálózatról, emiatt csaknem nyolcszáz ember maradt szolgáltatás nélkül körülbelül két óra hosszára. A tűz keletkezésének tisztázása érdekében már a helyszínen vannak a katasztrófavédelem tűzvizsgálói.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.