Családot szeretne, de még dolgozni sem engedi az édesanyja Tánczos Gábort

Forrás: Bors -
betegség körmendi gyermekgyilkosság gyerekgyilkosság család munka Tánczos Gábor Körmend
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tánczos Gábort a 11 éves körmendi kislány, Zsófika meggyilkolása miatt 13 év szabadságvesztésre ítélték, ám 2008-ban jó magaviselet miatt 9 év 9 hónap után szabadlábra helyezték. Azóta édesanyja körmendi lakásában él, elszigetelten a társadalomtól. 

Szeretne dolgozni, hasznos tagja lenni a társadalomnak, de jelenleg anyja még dolgozni sem engedi őt, mondván, nagyon félti gyermekét.

Tánczos Gábor, aki a gyilkosság idején 19 éves volt, a rendőrségen ugyan többször is beismerte a bűncselekményt, a bíróságon már tagadta, hogy ő követte volna el a gyilkosságot, és ehhez azóta is tartja magát.

Tánczos Gabor Forrás: Bors

Édesanyja, Gyöngyi szerint nem élnek elszigetelten, időnként az utcára is kilépnek, például szavazni is voltak, de a gyermeke ártatlanségában biztos anya azt is tudja, hogy nem mindenki szimpatizál velük, így nem feltétlenül érzi magukat biztonságban. Ráadásul Gábornak a gerincbetegsége miatt fűzőt kell viselnie, ő pedig daganatos beteg, és már több műtéten is átesett. Bár tudja, hogy a ma már 43 éves fia szeretne hozzájárulni a családi büdzséhez, annál jobban félti a fiát, hogy dolgozni engedje.

Tánczos Gábor és anyja Forrás: Bors

"Jobb, ha itthon marad. Nem vakaródzik a szobájában, hanem állandóan képzi magát. Nyelveket tanul, és jogi anyagokat tanulmányoz. Büszke is vagyok rá"mondta el Gyöngyike a Borsnak.

Tánczos Gábor ennél többre vágyik: "Természetesen vágyom azokra a dolgokra, melyekre bárki más. Szeretnék barátnőt, családot, de egyelőre nem tudható, hogy ezek az álmok mikor válnak valóra."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.