RETRO RÁDIÓ

Magyari Alda férjhez megy





Női vízilabda-válogatottunk a világbajnoki döntőben a Hajós uszodában 9-7-re kikapott a legutóbbi három-három olimpiát és vb-t megnyert Egyesült Államoktól. Leszögezhető, a lányok parádésan szerepeltek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.07.04.
Női vízilabda-válogatott

1994-ben és 2005-ben két világbajnoki aranyérmet szereztek pólós lányaink, ezért abban reménykedtünk, hogy 17 év szünet után harmadszor is élen végeznek.

k. Az UVSE játékosa ugyan vőlegénye nevét nem árulta el, de azt igen, hogy a párizsi olimpiát követően esküvő lesz, bekötik a fejét Fotó: Dunaújvárosi Hírlap

Jöhet a spliti arany?

A bravúr nem sikerült, a mieink 9-7-re kikaptak, de egy olyan együttes van Bíró Attila szövetségi kapitány kezében, amelytől okkal várjuk el az augusztus-szeptemberi spliti Eb-sikert.

– No, erre azért előre nem tippelnék – hárította kérdésünket az UVSE kapusa, Magyari Alda, akinek, a többiekkel együtt Bíró Attila két hét szünetet engedélyezett. Alda a vőlegényével, akivel már két éve jár együtt, délre tart, Olasz- vagy Horvátországban pihennek. Az UVSE játékosa ugyan vőlegénye nevét nem árulta el, de azt igen, hogy a párizsi olimpiát követően esküvő lesz, bekötik a fejét.

Ellenfele a példaképe

Magyari rengeteget tanult az amerikaiakkal való közös edzőtáborozásokon. A pesti világbajnokság rajtjátmegelőző héten, Szegeden lőtték a kapuját a tengerentúliak. Az amerikaiak kapusa, Alseigh Johnson „sajnos”fantasztikusan védett a fináléban. Szerencsés ember, hiszen volt kitől tanulnia, testvére, Chelsea nála is kiválóbb kapuvédő.

– Johnson a példaképem – jelentette ki Alda. – A lábmunkája, a védőkkel való játékkapcsolata fantasztikus. Hogy képesek leszünk-e valaha legyőzni őket, ez a jövő zenéje, mindenesetre a tavalyi tokiói olimpián 10-9-re vertük őket.

Játékvezetői hátszél

A második hely Bíró Attila remekműve, a mestert annak idején Csapó Gábor olimpia bajnok pólós csábította a Fradi-edzők közé. Jó ötlet volt!

– Hangyányi különbséggel voltak csak jobbak az amerikaiak – fogalmazott az M4 Sportnak Bíró. – A kiállításaink számát illetően vitáznék a játékvezetőkkel, az ellenünk megítélt két büntető közül a második szerintem jogtalan volt. 2018 óta járjuk a magunk útját, 2020 óta érmet szerzünk világversenyeken, a következő lépésben el kell sajátítanunk a győzelem tudományát is.





Ezeket olvastad már?
Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás