Visszatér az országos hőség: ekkortól lesz ismét kánikula

Forrás: Bru-nO / Pixabay -
zivatar időjárás zápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csapadékos napokat kánikula követi majd a hét elején. 

Péntek


A többórás napsütést gomolyfelhők zavarják, és főleg a délnyugati, nyugati tájakon zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé lesz élénk az északkeleti szél. 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat


Északkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen várható eső, zápor, zivatar. Az északkeleti szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 30 fok körüli hőség valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon csak 22-26 fok lesz.

Vasárnap


Gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és szórványosan fordulhat elő újabb zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél élénk lesz. Marad a 30 fok körüli maximum.

Forrás: Bru-nO / Pixabay

Hétfő


Sok napsütésre van kilátás gomolyokkal, és nagyobb eséllyel délutántól a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Melegszik az idő, több helyen lesz már 30-33 fokos kánikula.

Kedd és szerda


Igazi strandidő valószínű sok napsütéssel, miközben még melegebb levegő érkezik: visszatér az országos hőség 30-36 fokkal - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.