RETRO RÁDIÓ

Búcsúzik a Sziget Fesztivál, de marad az életérzés – Fotó!





Mint minden jó, ez is véget ér egyszer, ma zárja kapuit az idén augusztus 10-től augusztus 15-ig tartó Sziget Fesztivál!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.15.
ez lesz ma

Azt mondják az idő repül, ha jól mulat az ember és ez feltétlen igaz a Szigetre. Hol van már a szerda, amikor a különböző partiruhában feszítő fiatalok lepték el a villamosokat és a buszokat hálós felsőkben, rövidnadrágban, fejkendőben és szigorúan feláldozható cipőben, amit nem sajnál az ember, ha koszos vagy sörös lesz a rendezvényforgatagban. A bulisorozat mindent adott a kilátogatóknak: remek programokat, látványt, élményt és életérzést és bár ma véget ér a közkedvelt rendezvény, az biztos, hogy sokan már azon gondolkoznak, hogy jövőre is eljönnek.

Egy hétre Óbuda volt a világ közepe

Három év kihagyás után egyértelmű volt, hogy sokan lesznek a fesztiválon, olyan jóslat volt ez, mint az, hogy reggel felkel a nap, este pedig lenyugszik. Persze voltak húzónevek, akiket a legtöbb huszonéves – a fő célcsoport – tinikorától imád. Justin Bieber rendesen megtöltötte a Hajógyárit, éjfélkor hömpölygött a tömeg a fesztiválváros utcáin, többen elájultak és sírtak, ami nem meglepő, hisz a meleg és a heringparti nem egy jó kombináció, de egész biztos, hogy több rajongó belső tizenéves énje elérzékenyült, mikor életében először meglátta a tinikori bálványát. Természetesen a tinisztárból avanzsált, több millió dollárt érő énekes mellett Dua Lipa is vonzotta a tömeget az első napon, de Kings of Leon, Calvin Harris és Lewis Capaldi mellett is bőven voltak még említésre méltó előadások.

Hatalmas tömeg volt minden nap Fotó: Bors/KZ

A zárónap

A hivatalos bulikódex szerint az utolsó napot mindig meg kell nyomni, a Szigeten is kőtáblába vésett szabály. Nem is volt kétséges, hogy olyanok zárják a fesztivált, akikről mindenki hallott, így egyebek mellett az Arctic Monkeys, vagy Sam Fender, Princes Nokia vagy a Clutch.

Magyarok a Szigeten

A Sziget, mivel magyar fesztivál, elképzelhetetlen magyar előadók nélkül. A nagyszínpadon helyet kapott többek között a Bagossy Brothers Company, Azariah, akinek ez volt az első szigetes fellépése, de fellépett a Random Trip és az Analóg Balaton is, míg ma a Carson Coma a nagyszínpadon lesz látható. Igazi csemegének ígérkezik Müller Péter Sziámi AndFriends mai koncertjei, akik 10 éve a Szigeten léptek fel először, így az ő koncertjük az elmúlt egy évtized megünnepléséről szól.

Fellélegezhetünk: újra jár az M3 metró a déli szakaszon

Befejeződtek a felújítási munkálatok, ezért mától újra jár az M3-as metró Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között, ahonnan továbbra is metrópótló busszal lehet tovább utazni.

Keret: Így jár mostantól az M3-as metró

– A metró a Nagyvárad téren nem áll meg, a tér környéke az M30-as állomáspótló busszal, illetve alternatív járatokkal közelíthető meg.

– Augusztus 15-én és 16-án Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között metróval, onnan Újpest-központig pótlóbusszal lehet utazni.

- Az M3-as metró napi szintű közlekedéséről részletek a BKK oldalán.

Elköszönhetünk a metrópótlóktól az M3 egy szakaszán Fotó: Metropol/Cer Dániel

Több MOL Bubi gyűjtőállomást lezárnak a tűzijáték miatt

Az augusztus 20-án, szombaton 21:00-kor kezdődő tűzijáték és a Duna-part több részén látható show-elemek több budai és pesti gyűjtőállomás közvetlen környezetét is érintik, ezért azokat ideiglenesen lezárják. A lezárt pontokon kihelyezett tájékoztatók és a lekordonozott dokkolók is segítenek az eligazodásban a MOL Bubi alkalmazás mellett. Részletek a molbubi.hu oldalon.

Több MOL Bubi állomást is kivonnak a forgalomból a tűzijáték miatt átmenetileg már mától Fotó: BKK

50 éves Ben (Géza) Affleck

Ma ünnepli 50. születésnapját a magyar keresztnévvel is büszkélkedő, kétszeres Oscar-, kétszeres Golden Globe-, kétszeres BAFTA-, valamint César-díjas amerikai színész, rendező és forgatókönyvíró, aki a Géza nevet szüleitől kapta egy magyar barátjuk után. Ben Affleck olyan filmekben vált világhírűvé, mint az Igazság Ligája, vagy a Szerelmes Shakespeare.

A színész olyan kultfilmekben játszott, mint a Peral Harbor vagy az Armageddon Fotó: Getty Images

53 évvel ezelőtt ma kezdődött a legendássá vált woodstocki fesztivál

A Woodstocki Zenei és Művészeti Vásárt, vagy ahogy hirdették: Egy „Vízöntő korszakbeli Előadás: 3 nap béke és zene” nemzetközi, ingyenes fesztivált White Lake-ben tartották. Az esős hétvégén, a szabad ég alatt 32 előadó és zenekar lépett fel mintegy ötszázezer néző előtt. A hatalmas tömeg miatt a kivezényelt 800 rendőr mellé erősítést is küldtek, de semmilyen botrány vagy rendzavarás nem történt, bár engedélyezett volt a kábítószer-árusítás.

1969 Woodstock Forrás: Getty Images Hungary

Nagyboldogasszony és a repülők napja

Ma van Nagyboldogasszony napja, a katolikus világ legnagyobb Mária-ünnepe, Szűz Mária mennybevételének napja. És ma van a repülők napja is, mert hazánkban a XX. századi katonai repülősök is Szűz Máriát választották oltalmazójuknak.





Ezeket olvastad már?
Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás