Harmadfokú égési sérüléseket szenvedett egy férfi, akinek felrobbant a zsebében az e-cigaretta

Forrás: https://greendex.hu/elektromos-cigaretta-kartekony/ -
e-cigaretta e-cigi égési sérülés felrobbant elf bar
Noha Magyarországon illegálisnak számít az Elf Bar, és az ahhoz hasonló egyszer használatos cigaretták, ez nem mindenhol van így. Ausztráliában, ahol a súlyos baleset történt, engedélyezett. 

Az e-cigigyártók szerint termékeik jó alternatívának szémítanak a hagyományos cigarettáról leszokni akaróknak, ám egyes tüdőgyógyászok arra hívják fel a figyelmet, hogy hosszú távon nikotinmérgezést, fejfájást, sőt, még vérköpést is okozhat ezeknek az eszközöknek a túlzott használata.

Nyár óta súlyosan büntetik az Elf Bar terjesztését és birtoklását, amely sosem volt legális az Európai Unióban. Forrás: https://greendex.hu/elektromos-cigaretta-kartekony/

Ám más veszélyek is leselkednek az e-cigarettásokra: egy ausztrál férfi harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, amikor az e-cigarettája felrobbant a zsebében. Orvosai szerint a teljes gyógyulása évekig is eltarthat.

Az eset kevéssel az után történt, hogy az ausztrál kormány szigorított az e-cigaretták vásárlásán. Bár hivatalosan a nikotintartalmú e-cigik receptkötelesnek számítanak az országban, a fiatalok többsége anélkül jut hozzá, nem beszélve arról, hogy a nikotinmentes verziókhoz bárhol hozzá lehet jutni - írja az nlc.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.