Hajhulláshoz vezethet a maszturbáció - állítja egy brit szakember

Forrás: Dreamstime -
hajhullás vitamin hajhulláshoz vezethet a maszturbáció önkielégítés maszturbáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egészen szokatlan összefüggésre hívja fel az emberek figyelmét egy brit orvos. A szakértő szerint a túl gyakori önkielégítés akár hajvesztéshez is vezethet.

A hajbeültetésekre szakosodott brit orvost, Umear Ahmadot az utóbbi időben több páciense is arról faggatta, vajon hajhullást okozhat-e a maszturbáció. A szakember részletesen utánajárt a témának és meglepő összefüggésre bukkant a kopaszodás és az önkielégítés között.

Ahmad doktor szerint elméletileg lehetséges, hogy valaki a sok maszturbálás miatt minden hajszálát elveszítse.

Forrás: Dreamstime

A gyakorlatban azonban ehhez folyamatosan maszturbálnia kellene, ami kivitelezhetetlen. Az elméleti lehetőség viszont azért adott, mivel a spermában magas az A-vitamin-tartalom, amely elengedhetetlen a haj egészségének megőrzése szempontjából. Tehát minél többet ejakulálunk, annál több A-vitamin távozik a szervezetből, így nem jut elegendő ásványi anyag a hajhagymák számára.

Ahhoz, hogy a hajunk egészséges legyen, oda kell figyelni a táplálkozásra, hogy kiegyensúlyozott, vitaminokban gazdag étrendet kövessünk – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.