RETRO RÁDIÓ

Lebontathatják Tordai engedély nélkül épült villáját! Bebizonyosodott: hazudott a politikus





Eljárást indított a kormányhivatal a baloldali politikus ellen, de a rendőrség is nyomoz a szabálytalan építkezés ügyében.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.18.
II. kerület villa-botrány

Szabálytalan építkezés miatt indított eljárást a kormányhivatal, miután a Párbeszéd társelnöke a hatóságokat félrevezetve épített egy legalább 150 milliós villát. A Metropol derítette ki, hogy a baloldali politikus parasztháznak hazudta a vadonatúj épületet.

Lebonthatják Tordai Bence illegálisan épült villáját /Fotó: Magyar Nemzet

Tordai Bence villabotrányát lapunk robbantotta ki, miután megírtuk, hogy az erőszakos akcióiról elhíresült Tordai, a hatóságokat megtévesztve épített magának emeletes álomvillát a II. kerület kertvárosában. A Párbeszéd társelnöke ugyanis parasztháznak próbálta álcázni a legalább 150 milliós új ingatlant. A baloldali politikus a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott volna engedély új épület felhúzására, ezért úgy döntött, megtéveszti a hatóságokat. Azt hazudta, hogy csak felújítja a területen eredetileg álló parasztházat. Aztán fogta magát és önkényesen beköltözött. Az ügy pikantériájához tartozik, hogy miközben Tordai jogsértő módon építgette kacsalábon forgó házát, a lehető legharsányabban támadta az ugyancsak engedély nélkül építkező milliárdost, Csipak Pétert.

Később Tordai azt hangoztatta, hogy minden engedély megvolt az építkezéshez, de a Mediaworks Hírcentrum megtudta, hogy a kormányhivatal már meg is állapította: a lakóépület jogszerűtlen és szakszerűtlen.

A 150 milliós házat parasztháznak hazudta a politikus

A villa szabálytalan építési tevékenységgel valósult meg

A Kormányhivatal megállapította, hogy az egyszerű bejelentés alapján épült ingatlan „jogszerűtlen és szakszerűtlen”. A hivatal mindezek miatt Tordainak a házra vonatkozó hatósági bizonyítvány iránti kérelmét elutasította, a hatósági bizonyítvány kiadását megtagadta. Ezzel egyidejűleg pedig építésrendészeti eljárást indított a szabálytalanul épített villa miatt. Tordai háza körül a rendőrség is nyomoz. Tényi István feljelentő ugyanis a nyomozó hatóságokhoz fordult. Az ügyben hivatali visszaélés miatt indítottak nyomozást.

Parasztház-felújításnak hazudhatta az új villa felhúzását Tordai Bence

Tordai azt állította, csak felújítja az eredeti házat, de közben teljes bontás történt

A Metropol információi szerint az építkezéseken kötelező, az építés fázisait nyomon követő úgynevezett e-naplóból kétséget kizáróan kiderül, hogy a régi házat teljesen elbontották és géppel egy újnak ástak alapokat. A szakértői vizsgálat azt is feltárta, hogy „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”. Az e-napló azt is tartalmazza, hogy „teljes bontás és gépi alapásás” történt. Vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, és mint ilyet, egyértelműen le kell bontani.





Ezeket olvastad már?
Ha eddig rosszul érezted magadat az időtől, most egyenesen szenvedni fogsz

Ha eddig rosszul érezted magadat az időtől, most egyenesen szenvedni fogsz

Most jött: motoros és autós karambolozott a XVII. kerületben

Most jött: motoros és autós karambolozott a XVII. kerületben

Most érkezett: horrorbaleset az M2-esen, fiatal sofőr vesztette életét - megdöbbentő helyszíni fotókkal

Most érkezett: horrorbaleset az M2-esen, fiatal sofőr vesztette életét - megdöbbentő helyszíni fotókkal

Menczer Tamás: A dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét!

Menczer Tamás: A dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás