Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ennyibe kerülhet idén egy lángos a Balatonnál

default user icon
MME
Az talán bármiféle gazdasági szaktudás nélkül kijelenthető, hogy a balatoni áremelkedés mértéke legjobban a lángos árán mérhető le. Egy 2022-es körkép szerint a sima lángos ára általában 800–1000 forint volt, addig a sajtos-tejfölös változat 1200–1600 forintba került. Idén ez az ár még egy kicsit feljebb kúszhat.

Míg egy 2022-es balatoni körkép szerint 750 és 1600 forint körül volt a lángos ára, feltéttől függően, addig idén egy sima lángosért 900, egy sajtos-tejfölösért 2000 forintot is elkérhetnek – írja a Travelo a G7-re hivatkozva.


Mindez a megemelkedett energia- és alapanyagáraknak, illetve a Balatonnál megszokott nyári munkaerőhiánynak tudható be, és a bérleti díjak is jelentősen megemelkedtek. A G7 által készített riport azt mutatja, hogy az Alsóőrsön, Keszthelyen, Balatonlellén és Badacsonyban megkérdezett lángosozók egybehangzó véleménye szerint jelentősen drágulni fog a nyári szezon kihagyhatatlan étele.

A Travelónak van egy 30 éve üzemelő, tuti lángoslelőhelye, ahol tavaly a sima lángos 750 forint volt, a sajtos-tejfölös pedig 1200 forint. A minőség pedig garantált! Felcsigáztunk? A címet ebben a cikkben megtalálod! >>>

ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss