Brutális szél, ököl nagyságú jég - Hatalmas vihar pusztított hazánkban, súlyos károkat okozott

Forrás: MTI/Varga György -
vihar Somogy megye jégeső Kaposvár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rövid idő alatt több mint százszor riasztották a tűzoltókat Magyarországon tegnap a viharkárok miatt. 

Országszerte mintegy száz alkalommal riasztották a tűzoltókat szerdán a heves szél és a jégeső okozta károk miatt - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Mukics Dániel közölte, a legsúlyosabb károkat Somogy megyében okozta a vihar: a heves jégeső 80 épület tetőszerkezetét rongálta meg Kaposváron, Kaposmérőn, Kaposkeresztúron és Jákón.

Forrás: MTI/Varga György

Példátlan természeti csapásnak nevezte Kaposvár szempontjából a szerdán országszerte károkat okozó heves szelet és jégesőt a somogyi megyeszékhely polgármestere a Facebook-oldalán. Diónyi, helyenként ökölnyi méretű jégdarabok estek, a brutális erősségű szél fákat csavart ki, a levert levélzet teljesen elfedte a csatornarácsokat. Köz- és magánépületek ablakai törtek be, rengeteg autó megsérült, a kár jelentős.

További tíz riasztást kaptak a tűzoltók Baranya megyében, a többi káresemény pedig más nyugat-magyarországi megyékben történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.