Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi óraátállítás: nagyszerű hírünk van

default user icon
MME
Ismét tavasz, és ismét óraátállítás. Senki sem szereti, senki sem örül neki igazán. Ám van egy igazán jó hírünk, amelynek köszönhetően ez a mostani egészen más lesz, mint általában. S miért és miben más? Íme, a részletek.

Senki sem szereti az óraátállítást. Mi sem. Főleg a tavaszit nem, amikor hajnali 2 óráról tekerjük előre a mutatókat hajnali 3 órára, s amellyel az utolsó márciusi vasárnapunk egy órával rövidebb. Senkinek sem könnyű alkalmazkodnia az órák előreállításához, de hozzászokni is legalább 2-3 napot igényel.

Ám 2024-ben nagyon kedvezően alakul a naptár, és ami talán még ritkábban fordul elő, hogy húsvétvasárnapra, mely egyúttal március utolsó napja is, esik az óraátállítás időpontja. Mindez tehát azt is jelenti, hogy a következő napon, húsvéthétfőn még egy pihenőnapot kapunk, megkönnyítve a regenerálódást. S ez most nem áprilisi tréfa! Persze arról sincs kétségünk, hogy a locsolkodás kimondottan vicces lesz.

Tavaszi óraátállítás: így kell a mutatókat beállítani

A tavaszi óratállátás pontos időpontja tehát március 31., vasárnap, amikor hajnali 2 óráról hajnali 3-ra tekerjük előre a mutatókat. Szerencsére manapság szinte csak az analóg órákat kell manuálisan állítgatni, mert a digitális órák, a mobiltelefonok automatikusan állnak át a tavaszi időpontra.

Mindenkinek nagyszerű pihenést, kikapcsolódódást és boldog húsvétozást kívánunk már most az utolsó márciusi hétvégére. Addig is ajánlunk néhány csodásan finom húsvéti sütemény receptet. Próbáljátok ki, készítsétek el akár mindet!

1. Húsvéti ostoros kalács recept

2. Klasszikus omlós linzer

3. Extra csokis húsvéti babka

4. Répatortamuffin recept

5. Húsvéti mazsolás kalács

6. Klasszikus tiramisu

7. Fanta szelet, ahogy Gáspár Bea készíti

8. Eredeti négerkocka recept

9. Húsvéti túrós kuglóf

10. Fehér csokis répatorta

Még több húsvéti süti recept >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss