RETRO RÁDIÓ

Tragikus eset: a forró autóban felejtette kisfiát, öngyilkos lett az édesapa





A kisfiú három órát töltött a tűzforró kocsiban. Az apuka, miután megtalálta gyermekét a járműben, végzett magával.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.02.
halálos baleset

Szörnyű és egyben elkerülhető tragédia történt az USA-ban. Öngyilkos lett egy férfi az Egyesült Államokban, miután rájött, hogy 18 hónapos fiát véletlenül a perzselően forró autó hátsó ülésén hagyta. A kisfiú életét vesztette, mire apja észrevette – írja a Mirror.

A virginiai rendőrség szerint az apa kedden délelőtt visszarohant az otthonába, miután felfedezte fia élettelen holttestét a járműben. Nem sokkal azután, hogy hazaért, a zsaruk kaptak egy hívást, miszerint a férfi öngyilkos akar lenni. Miközben a rendőrök a Chesterfield megyei címre tartottak, a rendőrség állítólag egy második hívást is kapott a férfi egyik rokonától. Egyes beszámolók szerint a kisfiú három órát tölthetett az autóban, és valószínűleg meghalt.

Az apa agyonlőtte magát

Amikor a rendőrök megérkeztek a házhoz, felfedezték az autót a felhajtón, aminek még mindig nyitva volt a hátsó ajtaja, a gyerekülés azonban üres volt. A kisfiú holttestére a házban találtak rá. Az apára a nyomozók az ingatlan mögötti erdős területen találtak rá, ekkor már halott volt. A 37 éves férfi a jelek szerint öngyilkos lett.

1998 óta 914 gyermek halt meg az autóban az Egyesült Államokban

Ez egy szörnyű tragédia minden tekintetben, teljes együttérzésünk a családdal és a barátokkal, akiknek ezt át kell élniük. Ugyanakkor meg kell ragadnunk a lehetőséget, hogy az emberek figyelmét felhívjuk arra, rá kell ébredniük, mennyire fontos ellenőrizni a járműveiket” – közölte Chris Hensley rendőrtiszt. A zsaruk folytatják a nyomozást a kisfiú halála miatt és kapcsolatban állnak a gyermek édesanyjával is. Az ilyen haláleseteket nyomon követő oldal szerint 1998 óta 914 gyermek halt meg az Egyesült Államokban a forró autóban hagyva.

Tragédiákat előzhet meg ez a matrica

Elég 10 perc ahhoz, hogy akár életveszélyesen magas legyen a hőmérséklet a kocsiban. Az ilyen tragédiák megelőzése érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal idén is várja azon vendéglátó- és kereskedelmi helyek, valamint magánemberek jelentkezését, akik készek jól látható helyre (pl. az üzletek bejárati ajtajára) kiragasztani a „Ne hagyj az autóban” matricát. Az életmentő matricát itt lehet igényelni. A NÉBIH a figyelemfelhívó akciót még 2017-ben indította el.

  Ha Te, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

 





Ezeket olvastad már?
Nyitrai Zsolt közölte az örömhírt: több száz rászoruló családnak segített az Agrárminisztérium és az Élelmiszermentő Központ – Videó

Nyitrai Zsolt közölte az örömhírt: több száz rászoruló családnak segített az Agrárminisztérium és az Élelmiszermentő Központ – Videó

Felháborító: borotvaéles táblákat helyeztek ki Gazdagréten

Felháborító: borotvaéles táblákat helyeztek ki Gazdagréten

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás