Így kell helyesen pisilni: tuti, hogy eddig te is rosszul csináltad

Forrás: Shutterstock -
tanács vécé orvos pisilés vécéhasználat wc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai orvos azt mondja, hogy a legtöbb nő nem tudja, hogyan kell jól pisilni, ami már csak azért is gond, mert a rossz módszer egészségtelen.

Dr. Teresa Irwin TikTok-csatornáján magyarázta el a követőinek, hogyan kell helyesen vizelni.

A videója láttán sokan megdöbbentek, különösen azért, mert rájöttek, hogy amit eddig csináltak, az akár árthatott is.

@dr.teresa.irwin Revisiting the basics of proper peeing before we get into sexual wellness month! #readyforvalentinesday♬ original sound - Dr. Teresa Irwin

A doktornő szerint a legtöbb nő azt tanulta kiskorában, hogy egyenes háttal üljön a vécén, akár egy széken, ám pisilés közben vannak fontosabb szempontok is, mint az egyenes gerinc. Ugyanis ha így ülünk, nem elég, hogy sűrűbben kell kimennünk, de hosszú távon egészségtelen is.

A jó módszer a következő: előre kell dőlni, és könyökkel a combunkra kell támaszkodni a térdünk felett, amolyan cowboy-ülésben, és közben a teljes talpunknak érintkeznie kell a padlóval. Dr. Teresa Irwin szerint csakis így tudjuk teljesen kiüríteni a hólyagunkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.